Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

22
Jul
Yawning Man + Ananda Mida
20:00
11€ predprodaja, 14€ na dan dogodka


YAWNING MAN (ZDA)
ANANDA MIDA (IT)

Prijetno poletno vzdušje na vrtu kluba Gala Hala, dobra družba, hladen drink, na odru pa pionirji psyhadelic, stoner rock scene YAWNING MAN! To je recept za popolni julijski večer, poln reverbov, psihadelije in težkih rifov. Se ga weedmo nekje tam. Pa povej naprej!

YAWNING MAN (Desert Rock / USA)
Zvočne izkušnje, ki jih glasbena skupina Yawning Man zagotavlja na odru in ob poslušanju njihovih albumov, spominjajo na pisani kalejdoskop polifoničnih glasbenih tekstur, ki so nekako dobrohotne, a intenzivno zastavljene. Ustanovitev skupine sega v pozna osemdeseta. Ustanovitelji in dolgoletni prijatelji, Gary Arce, Mario Lalli, Alfredo Hernandez in Larry Lalli veljajo za ključni del zgodnjega razvoja “stoner rock” žanra, skupaj z pionirji Palm Desert na CA “heavy” glasbeni sceni. Medtem ko so se njihovi bolj komercialni sodobniki naslonili na bolj težke rife in hard core punk, so Yawning Man izraziti po njihovi naklonjenosti reverb, šivanim surf in psihadeličnim tonom. Popolna mešanica tako zajema prostorno vzdušje, kot je dokumentirano v “generator parties” iz njihovega območja v poznih osemdesetih. Bilo je na teh srečanjih, kjer so zaslužili svoje kosti, kjer so očarali gledalce z svojimi navidezno neskončnimi prosto oblikovanimi instrumentalnimi zasedanji, ki so odmevala skozi jalovo skalnato krajino Doline Coachella in drugod. Ko je čas mineval, je njihova legenda rasla s pomembnimi imeni glasbene scene “Palm Desert” ter obdržala poklone skupini preko omemb in pohval, predvsem Kyuss, s svojo lastno izdajo Yawning Man komada “Catamaran” na And the Circus Leaves Town release. Zdaj so z štirimi polnimi izdajami in s kar nekaj EP-ji in spliti postali že kar zahtevano ime po vsem svetu. Za njimi je 10 let turnej po Evropi in severni ter južni Ameriki. Festivalni nastopi vključujejo: Hellfest (FR), Azkena Fest (SP), Reverence Fest (SP), Desertfest London, desertfest Berlin, Up in Smoke (DL), Psycho Las Vegas, in še mnoge druge v Evropi.

ANANDA MIDA (Psychedelic Stoner Rock / ITA)
Ananda Mida so psihadelični stoner rockerji, ki jih vodita Max Ear, ustanovitelj in bobnar OJM ter soustanovitelj založbe “Go Down Records”, in Matteo Pablo Scolaro, kitarist in kurator “Go Down Bands on Tour” v sodelovanju z Eeviac artworks. Od leta 2015 so igrali v različnih zasedbah, od samo treh pa do šestih članov v zasedbi, in vedno dobro, z vokalom ali brez, mešali zvoke sedemdesetih s puščavskimi in psihadeličnimi utori. Njihova prva izdaja je bil dvojni A stranski 7” Aktavas / Passavas, s katerim se je začela osebna mitologija skupine, izdelana na nekih drobcih neznanega poučevanja. Z njihovim prvencem, Anodnatius, izdanim jeseni 2016 pri kar dveh založbah, Go Down in Vincebus Eruptum, si prizadevajo, da se vse pozitivne sile in rahle vibracije zasidrajo znotraj in zunaj vsega in vsakogar. Z naslednjim LP- jem, Cathodnatius, izdanim Januarja 2019, bodo tokrat s Conny Ochs na vokalu predstavili vse negativne sile in nejasne vibracije, v katerih sedaj živimo. Igrali so po celi Italiji in tudi v drugih predelih Evrope, tako se je nabralo kar nekaj nastopov v vlogi podpore skupinam: Black Rebel Motorcycle Club, Fatso Jetson, Yawning Man, The Atomic Bitchwax, Avon, Tuber, White Hills,.. Nastopili so tudi na festivalih: Maximum Festival, Heavy Psych Sound Fest, Psyka Winter Psychout fest, Keep It Low Festival, Dome of Rock, Cosmic Desert Winter, AcieloAperto.

Vstopnina: 11€ v predprodaji (Gala hala na prireditvah, prodajna mesta mojekarte.si + online), 14€ na dan dogodka

Music policy: stoner rock

*v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 21h!