Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

22
Apr
Wovenhand
21:00
17€, 20€ na dan dogodka, 13,60€ d-š-u


David Eugene Edwards, eden najmarkantnejših figur neodvisne ameriške glasbene scene zadnjih dveh desetletij ter kultni vodja nekdanje puščavske folk-rock konjenice 16 Horsepower, se s svojo skupino Wovenhand po šestih letih vrača v Ljubljano!

Z zadnjim, lani izdanim odličnim sedmim albumom “Refractory Obdurate”,  na katerem so ob mešanju starodobne ameriške glasbene zapuščine in alternativnih zvokov udarno našpičili svojo gospel in bluegrass ter rockersko in punkersko držo, velja za njihovo daleč najmočnejšo apokaliptično in biblično zvočno predstavo, ki jo bodo v okviru evropske turneje v živo predstavili v sredo, 22.4. v CUK Kino Šiška.

Wovenhand je Edwards obudil po razpadu legendarnih 16 Horsepower leta 2001. Kljub temu, da je v obeh zasedbah s svojim profiliranim delom nehote vplival in navduševal tako svoje poslušalstvo kot generacije glasbenikov znotraj brstečega alternativnega sveta, pa je glasba tako 16HP kot Wovenhand za marsikatero založbo ves čas ostajala velika neznanka, ki se je selila med velikimi hišami, kot je Alternative Tentacles, kot manjšimi in obrobnimi, kot sta ameriški Jetset in Sounds Family in Glitterhouse v Evropi, ter nenazadnje za marsikoga presenetljivo pristala na Deathwish Inc, ki jo vodi Jacob Bannon, ustanovitelj zaležbe ter član hardcore legend Converge.

Največji izziv k sami glasbi predstavlja Edwardsovo goreče krščanstvo, ki ga izraža skozi mistično in religiozno obarvano poezijo, preko katere odkriva svoj notranji pogled na svet človeških napak in zablod. Skladno s ploščami se je razvoj zasedbe Wovenhand skozi iskanje novega postopno odmikal od svoje prvotne glasbene tradicije, kar je nakazal že predzadnji album “The Laughing Stalk”, ki ga je produciral stari znanec Alexander Hacke (v tistem obdobju skupaj z Edwardsom in drugimi tudi sokrivec obuditve avstralskih post-punk legend Crime And The City Solution).

Vsled zadnjih dveh albumov nas na prihajajočem koncertu vsekaor čaka najtežja inkarnacija, ki je kdajkoli obstajala pod glasbenim templjem Wovenhand. Amen!

Zasedba:

David Eugene Edwards: vokali, kitara
Ordy Garrison: tolkala
Chuck French: kitara
Neil Keener: bas kitara

Diskografija:

Woven Hand (2002)
Consider the Birds (2004)
Mosaic (2006)

Ten Stones (2008)
The Threshingfloor (2010)
The Laughing Stalk (2012)
Refractory Obdurate (2014)

Web:

www.wovenhandmosaic.com
www.deathwishinc.com