Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

6
Apr
White invasion II
21:00
25€, VIP 35€


6. aprila 2013 bo Media Park v Ljubljani obiskal eden trenutno najbolj priljubljenih DJ-ev – Hardwell.

Na odru se mu bosta pridružili še dve nizozemski vzhajajoči zvezdi elektronske glasbe – Dannic in Dyro, za ogrevanje občinstva pa bosta poskrbela obetavna slovenska DJ-a, Wylie Dux in Alesso Bomba.

Hardwell je dobitnik več nagrad, producent, upravlja z lastno blagovno znamko, novinec na DJMag lestvici Top 100. In star je komaj 23 let … Naj vam predstavimo: Hardwella!

Ta nadarjeni genij, znan tudi pod imenom Robbert van de Corput, je svojo kariero kot DJ pričel že pri 13. letih. Pri komaj štirinajstih letih je njegov talent opazila nizozemska založba in ga vzela pod svoje okrilje. Kmalu zatem je začel nastopati po vseh večjih klubih na Nizozemskem.

V zadnjih nekaj letih je industrija spoznala, da je Hardwell na glasbeno sceno prinesel svežino, ki ima, kot kaže, neomejen rok trajanja. Njegovo osebnost in glasbeni razvoj lahko povzamemo z eno samo frazo: “Big Room House”. Na tem zvoku je kot DJ in producent zgradil svoj lastni zaščitni znak.

Njegov rastoči sloves in uspeh nista ostala neopažena pri ljudeh, ki imajo radi dobro zabavo. Zanj so glasovali na lestvici DJMAG Top 100 in mu izglasovali zasluženo 24. mesto, kar je tudi njegova prva uvrstitev na to lestvico. Označili so ga kot enega vodilnih DJ-ev nove generacije in zagotovo enega, na katerega bomo morali biti pozorni v prihodnosti. Vzpon njegove “drugačne” založbe, “Revealed Recordings” to gotovo potrjuje, oboževalci pa lahko v prihodnosti pričakujejo precej novih in zanimivih “komadov”.

Do Hardwellovega mednarodnega preboja je prišlo s predelavo komada Show Me Love vs. Be Steva Angella in Laidback Lukea ter klasike Robin S. Predelava je postala ena najbolj predavajanih plesnih skladb v letu 2009.

Leta 2010 je Hardwell izdal kar nekaj omembe vrednih komadov kot so Alright 2010 ft Red Carpet in Feel so High ft I-Fan. Komadi kot Molotov in Voyage in Move It To The Drum, v ko-produkciji s Chuckiejem, so dobili podporo največjih imen plesne glasbene scene.

Po tem, ko je predstavil svojo založbo Revealed Recordings leta 2010, je Hardwell predstavil tudi povsem novo serijo kompilacij Revealed. »Hardwell presents Revealed« (Hardwell predstavlja Revealed« op.p.) jasno odraža, kakšen zvok predstavljata Hardwell in njegova založba. Po dveh uspešnih izdajah pripravlja že tretjo v seriji kompilacij Revealed. Po vrhu vsega so njegove kompilacije Eclectic Beatz ene najbolj prodajanih albumov z remiksi v zadnjih nekaj letih, z vsega skupaj desetimi izdajami. Letos poleti je bil celo izbran, da naredi miks kompilacije Amnesia Ibiza.

Hardwell je že pokazal svoje sposobnosti remiksanja skladb nekaterim izmed najboljših DJ-ev kot so Fedde Le Grand, Armin Van Buuren, Tiësto, Bob Sinclair, Chris Lake, Funkerman, Laidback Luke, Sharam (Deep Dish), Steve Angello, Booty Luv, Flo Rida ft. Akon, Martin Solveig, Dada Life, Alex Gaudino ft. Kelly Rowland, Gareth Emery and Hi_Tack.

Remiksi iz leta 2011 vključujejo velike uspešnice kot so Hangover (Taio Cruza, Hardwell Remix), Love Comes Again (Tiësto ft. BT, Hardwell 2011 Rework), Ready 2 Go (Martin Solveig ft. Kele, Hardwell Remix) in Louder (DJ Fresh ft. Sian Evans, Hardwell Remix). A to ni vse! Hardwellova predelava Aviciijevega komada Levels je bila na postaji Soundcloud v samo štirih dneh predvajanja kar 100.000-krat. Njegov status pravega »crossover« izvajalca je popolnoma jasen – po njem povprašujejo nekatera največja glasbena imena in si želijo, da bi njihovim skladbam dodal tisti »big room house vibe«.

V letošnjem letu Hardwell nadaljuje s produkcijo uspešnic kot je Encoded, komad, katerega »teaser« je imel več kot 700.000 ogledov na Youtubeu, pristal na lestvici Beatport Top 10 in pridobil veliko podporo največjih DJ-ev na svetu. Smo omenili njegovo sodelovanje s Tiëstom pri uspešnici Zero 76 februarja lani? Ta komad se je zavihtel na prvo mesto lestvice Beatport in bil predvajan na mnogih radijskih postajah po svetu.

Ta uspeh je bil nadgrajen z objavo skladbe Cobra, ki se je povzpela na prvo mesto plesnih lestvic na Nizozemskem. Na lestvici Beatport Progressive House Top 10 je ostala kar mesec in pol po tem, ko je bila predstavljena v več kot dvajsetih državah po svetu. Teaser tega komada je dobil kar 100.000 ogledov na Youtubeu v enem tednu. Hardwell je sodeloval tudi z Nickyjem Romerom pri skladbi Beta, še eni veliki uspešnici, ki je dosegla mednarodni uspeh. Kmalu pride na vrsto še nova skladba Spaceman, ki bo zagotovo pritegnila vašo pozornost!

Marca 2011 je Hardwell predstavil svojo lastno radijsko oddajo, Hardwell On Air, ki vse poslušalce napolni z dodatno energijo za vikend. Oddajo predvajajo na najbolj poslušani nizozemski plesni radijski postaji SLAM!FM, v ZDA na postaji Sirius XM ter na postaji Radio FG v Franciji in Belgiji. Ob vseh Hardwellovih največjih plesnih uspešnicah oddaja ponuja tudi odskočno desko novim nadarjenim DJ-em in kaže Hardwella kot trendsetterja v glasbeni industriji.

Hardwellove izjemne tehnične veščine, raznolikost glasbenega okusa, urejen videz in osebna nota so tisto, po čemer izstopa med ostalimi izvajalci. Te dni nastopa pred ogromnimi množicami po vsem svetu, od Sydneyja do Miamija ter Ibize in Londona. Ne dolgo nazaj je bil s Tiëstom na turneji po Severni Ameriki, ob tem je še debitiral na enem največjih svetovnih plesnih dogodkov »Sensation« v Pragi, na Češkem in Danskem, oddelal celo turnejo v ZDA in nastopal na EDC/Electric Zoo. Njegov lastni dogodek »Hardwell Presents Revealed« je že na tem, da »zažge« v klubih po svetu, napovedano ima podaljšano turnejo po ZDA, nastopil pa bo tudi kot glavna zvezda na dogodku Energy 2012 »The Network«, ki je eden največjih dogodkov v pokritem prostoru v Evropi.

Je potrebno dodati še kaj? Jasno je kot beli dan … Na glasbenem nebu je nova zvezda, ki ne bo še tako kmalu ugasnila.