Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

30
Apr
Vstanite, v suženjstvo zakleti!
21:00
5€


VSTANITE, V SUŽENJSTVO ZAKLETI!

Koncert: PUNČKE (HR)
DJ program: sestra & DJ Nešo

Koncert, piknik, druženje, ples, zabava – živel Prvi maj!

Na predvečer 1. maja nas obiščejo hrvaške Punčke. Naj vas ime ne zavede: ništa nije kako se čini. Ne pričakujte nežne punčkaste glasbe, marveč ravno obratno. Oder bo razmontiral power trio, ki je žanrsko ravno toliko pank, kot je tudi stoner, kot je tudi indie. Po Ludwigih mlati Goran, na basu je Anja, oder pa dominira frontwoman Lucija na kitari in ekspresivnem vokalu, ki sega vse od screamanja do tipičnega hrvaškega melosa.

Skupina našemu gala klubu ni tuja (nazadnje nas je obiskala februarja 2018), prav tako je dobro poznana ljubiteljem neodvisne glasbe cele balkanske regije, saj deluje v različnih oblikah že od leta 2007. V tem času so Punčke izdale že kar nekaj albumov in EP-jev, izpostaviti gre pa zagotovo debitantski album Sunčano s povremenim naoblakom in leta 2018 izdani EP Valovi, ki sta bila deležna odobravanja tudi na naši sceni.

Punčke so prvenstveno live bend. Žive so kakor plamen na kresni večer. Tekom desetletnega delovanja in nastopanja po vseh različnih možnih placih so si priborile zavidljivo odrsko kilometrino in neoporečno prezenco. Leta 2014 so oder ogrele za Queens of the Stone Age v Zagrebu in Ljubljani. Od začetnih balkanskih turnej (na katere so se odpravile kar z javnim avtobusom), do turnej po Nemčiji, Avstriji in Nizozemski je pot vodila celo do jugovzhodne Azije; lani so obiskale Japonsko, Malezijo, Filipine in Tajvan. Dodobra bodo ogrele ta prazničen večer, ki ga bomo podkrepili z golažem, seveda tudi obvezno rakijico ter nadaljevali v plesni, predvsem ex-yu maniri. Fino bo!

Praznik dela boste preležali, kot se spodobi.

Vstopnina: 5 €

V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 22h!

Music policy: punk/stoner/indie/ex-yu rock