Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

28
Nov
Vroč korak: Harp Explosion
22:00
do 23:00 vstop prost, 3€ kasneje


VROČ KORAK: HARP EXPLOSION Thee One Man Band (garage blues; Hrvaška)
+ DJ Swingy & DJ Dottore

Orgličar Igor Djeke – Iggy je zadnja leta zagotovo najbolj znan kot član kultne beograjske skupine Disciplin A Kitschme, vsekakor pa to ni njegovo edino glasbeno udejstvovanje.

Prvič je kot Harp Explosion nastopil leta 2009 in od takrat je svoj one man band predstavil v mnogih regionalnih in tujih klubih. Uporablja moderen pristop k one man band formi, znan kot „harmonica looping”. S pomočjo svoje “umazane” ustne harmonike, kot ji sam reče, oz.orglic gradi svoj avtorski garage blues repertoar, s tem da v živo nasnemava rife in teme na prej posnete loope bobnov.

Iggy redno objavlja online bootlege, gostuje na raznih kompilacijah in snema studijske albume v DIY produkciji Dirty Harp Records. Lani je izdal svoj tretji album “5 Years Later”, na katerem gostujejo različni glasbeniki iz inozemstva in ki je dobil odlične kritike, 2 pesmi pa sta bili izdani tudi na vinilni singlici za švicarsko založbo Noisegames Records.

Kot Harp Explosion je oder delil z mnogimi bendi in pomembnimi imeni na novonastali svetovni one man band sceni, kot so Dead Elvis, King Automatic, Tongue Tied Twin, Sheriff Perkins, Wasted Pido in drugi. Nekateri se ga spomnijo tudi kot frontmana Thee Knuckleheads ali člana reggae-dubberjev Sopotopot. Gostoval je na mnogoterih albumih garage bendov, kot so The Babies, Erotic Biljan & His Heretics, Gatuzo…, kot rečeno pa je zadnja leta še najbolj prepoznaven kot član skupine Disciplin A Kitschme.

Po težko pričakovanem koncertu vas bosta, kot ponavadi, razplesala rezidenčna DJ Swingy & DJ Dottore.

Vstopnina: vstop prost do 23h, 3 € kasneje