Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
Oct
Vroč Korak: Ex-Erotični
22:00
do 23:00 vstop prost, 3€ kasneje


VROČ KORAK: EX-EROTIČNI
+ DJ SWINGY & DJ DOTTORE

Vroč korak, serijalka Gala hale v vzponu, se še naprej drži koncepta predstavitve kvalitetnih domačih in tujih bendov iz vesolja, imenovanega rock’n’roll ter spremljevalnega plesnega DJ programa.

Tokrat nastopa bend, ki je zaenkrat še brez imena, je lanskega oktobra nastal iz bivših članov ljubljanskega punk’n’roll benda Erotični, letos marca pa se jim je pridružila še nekoliko mlajša pevka Jasmina. Po izjavah očividcev gre za dokaj subtilno in atmosfersko zasedbo, katere zvočni vrtinec poslušalce vase posrka na skoraj neopazen način.
Enostavne in dostikrat ponavljajoče se linije ritem sekcije, nad katerimi lebdi nareverbana kitara, omogočajo vokalu veliko maneverskega prostora, ki pa zanalašč ni vedno maksimalno izkoriščen. Less is more, rad pripomne basist Uri. Sicer gre za žanrsko težko opredeljivo zadevo, ki na nek način črpa iz celotne zgodovine popularne glasbe. Morda bi za rdečo nit lahko izpostavili clean reverb kitaro, se pravi zvok, na katerem so v različnih obdobjih različni glasbeniki ustvarjali različno glasbo in tu nekje se kitarist zelo rad išče, še raje pa izgublja.

V sobotno jutro nas bosta s svojo plesno razpaljotko swinga, rock’n’rolla ter rhythm & bluesa popeljala rezidenta Swingy & Dottore.

Vstopnina: vstop prost do 23h; 3 € kasneje