Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

31
May
Vojko V
20:00
11€ early bird, 14€ na dan dogodka


Vojko V (aka Vojko Vrućina), splitski reper in glasbeni producent, ki ga poznamo še iz zasedb Dječaci in Kiša Metaka, se je lanskega leta ponovno odločil za plovbo v samostojnih vodah. Vsi na sceni so nekako pričakovali, da bo prihajajoči izdelek kvaliteten, nihče pa si ni upal zamisliti, kakšen velik, ogromen fenomen bo Vojko postal. Že prvi singel z albuma Vojko, “Ne može”, je povzročil pravo evforijo, parola “Ne može” se je zažrla v vsakdanji sleng pri naših sosedih, del evforije pa je pljusknil tudi čez našo mejo, saj je Vojkov humor in nastop občinstvo na nedavnem nastopu na Antivalentinovem v Ljubljani več kot odlično sprejelo. Oktobra je Vojko v rekordnem času razprodal Dom Sportova, hvalnicam po koncertu ni bilo konca, nekateri mediji so koncert zaradi neverjetnega vzdušja celo okronali za koncert desetletja.

Vojko V ustvarja udarne ritme v trap maniri, podarja jim izjemno humorne rime iz splitske in tudi širše, hrvaške stvarnosti, čeprav se politiki izogiba v zelo širokem loku. V komadu “Zovi čovika” je imaginarni podjetnik in taksist, v naslednjem verzu šef fast food kafiča, ki za slabo poslovanje krivi vlado, Srbe in prostozidarje. V komadu “Pasta Italiana” je humorno zastavil sodelovanje z mojstrom estrade, Tončijem Huljićem, kraljem auto tunea na Hrvaškem, pri repanju pa se mu pridruži še Krešo Bengalka. V “Cilit Bang” kompulzivno čisti stanovanje, v mega hit komadu “Ne može” pa med drugim nagovarja prodajalko mortadele  v delikatesi ter načrtuje lastno ohcet. Našteti hiti imajo na YouTubeu po več milijonov ogledov.

Vojko V je v Ljubljani prvič nastopil konec lanskega septembra v Gala Hali, nedavno pa je spet raztrgal oder z odličnim nastopom na Antivalentinovem v Cvetličarni. Na obeh koncertih ga je slovensko občinstvo odlično sprejelo – tisti, ki ste bili tam, veste, o čem govorimo. Vojkov odličen humor razumeš, ali pa ga pač ne.  Njegove parole so posvojili tudi njegovi oboževalci v Sloveniji.

Vojkomanija še zdaleč ni končana – Vojko je osvojil skupno šest nominacij za hrvaško glasbeno nagrado porin, za najboljši album, najboljši album klubske glasbe, za moško vokalno izvedbo in za likovno oblikovanje, hit “Ne može” pa za pesem leta ter videospot leta.

Vojko pravi, da pili material za nov album – naslednji se bo imenoval Dvojko, tretji pa Trojko.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajnih mrež MojeKarte.si ter Eventim.