Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

2
Apr
Vlatko Stefanovski Trio
21:00
15€ predprodaja


Vlatko Stefanovski Trio, Sobota, 2. april 2016 ob 21:00

2.aprila se bo v Cvetličarni, v okviru Best Of koncertov odvila prava poslastica za vse ljubitelje vrhunske kitarske glasbe. Nastopil bo Vlatko Stefanovski Trio, ki velja za prvovrstno zasedbo na svetovni ravni. Vlatko Stefanovski je znan po posebni tehniki igranja kitare. Osnoval je tudi legendarno zasedbo Leb i sol, njegova zadnja dela pa obsegajo tudi glasbena dela za film, gledališče in balet. Velja za enega največjih svetovnih kitaristov. Vlatko Stefanovski je v kontaktu s številnimi umetniki, glasbeniki in kitaristi po vsem svetu, med njimi tudi tako velikimi, kot sta Allan Holdsworth in John McLaughlin, sodeloval pa je tudi z Gibonnijem na zadnjih dveh albumih in nastopal tudi z glasbeniki kot so Manu Katche, Pino Paladino in Toni Levin.

Obeta se nam vrhunski »The Best Of« koncert, ki mu bo sledila after zabava v duhu glasbe Vlatka Stefanovskega.

Vlatko Stefanovski je rojen v Prilepu v Makedoniji. Kitaro je začel igrati, ko je imel 13 let. Že v mladostniških letih je osnoval skupino Leb i sol, ki je postala ena največjih skupin na nekdanji jugoslovanski glasbeni sceni. Igrali so posebno glasbo, mešanico makedonskih tradicionalnih neobičajnih ritmov in takratnega rocka. Leb i sol so izdali kar 13 plošč, imeli pa so turneje po vsem svetu. Kasneje je Vlatko Stefanovski pričel z izjemno uspešno samostojno kariero.

Njegov prvi solo izdelek »Kauboji i indijanci« (1994) je predstavil njegov samosvoj glasbeni izraz: na njej je slišati vplive ambientalne glasbe, etna in klasičnega bluesa. Drugi album »Sarajevo« (1995) je bil Unicefov projekt. Leta 1996 je osnoval električni trio, prvi album pa so izdali leta 1998. Leto poprej je napisal tudi glasbo za film »Gipsy Magic«, ki ga je režiral Stole Popov, njegovo delo pa so izdali na istoimenem soundtracku. Napisal je tudi glasbo za turški film »Journey To The Sun«, ki je leta 1999 pod režijsko taktirko Yesima Ustaogla prejel dve nagradi na berlinskem filmskem festivalu. Leta 1998 je izdal tudi album »Krushevo«, pri katerem je sodeloval tudi sloviti kitarist Miroslav Tadić. Album je izdala japonsko-ameriška diskografska hiša MA Recordings, ploščo pa sta promovirala s koncerti na HI-FI festivalu v Los Angelesu in na Skopje jazz festivalu.

Leta 1999 je posnel koncert v Sava centru v Beogradu, posnetek pa je izšel pod imenom »Live In Belgrade«, ki ga je izdal leta 2000. Zadnja leta je nastopal in delal v Franciji s skupino Koreni, ki jo je osnoval klaviaturist Bojan Zulfikarpašić. Vlatko Stefanovski je tudi član skupine Balkan Horses Band, skupaj z drugimi slovitimi glasbeniki iz sedmih balkanskih držav …

Pojavil se je tudi kot gost na dveh zadnjih albumih Gibonnija, nastopal pa je tudi na njegovih koncertih, skupaj z drugimi svetovno znanimi glasbeniki kot so Manu Katche, Pino Paladino in Toni Levin.

Zadnja glasbena dela Vlatka Stefanovskega vključujejo filmsko, gledališko in baletno glasbo. Po vsem svetu je znan po svoji neverjetni kitarski tehniki, ki ustvarja bogat zvok, izpolnjen z imaginacijo in enostavnostjo. Njegov trio zdaj nastopa tako v klubih, kot tudi na stadionih, na katerih se zbere do 15.000 ljudi v Makedoniji, ZDA, v Kanadi, Veliki Britaniji, Nemčiji, Franciji, v Sloveniji … po vsem svetu!

Vlatko Stefanovski je v stiku s številnimi umetniki, glasbeniki in kitaristi po vsem svetu, med njimi tudi tako velikimi, kot sta Allan Holdsworth in John McLaughlin. Vlatko Stefanovski živi v Skopju s svojo družino in ima svoj odlično opremljen studio z imenom »Esoteria sound studio«.

Leta 2007 je prejel častni doktorat na področju umetnosti na univerzi Cirila in Metoda v Skopju, novembra istega leta pa je prejel posebno nagrado za življenjske dosežke v rodnem Prilepu v Makedoniji. Lani smo ga lahko slišali koncertirati tudi v Ljubljani s svetovno znanim kitaristom Janom Akkermanom ob izidu plošče »Thunder from the Blue Sky«.

Ne zamudite tega vrhunskega kitarska koncerta Vlatka Stefanovskega s Triom.

Povezava do Facebook dogodka

Datum:
Sobota, 2. april 2016 ob 21:00

Cene vstopnic:
Predprodajna cena: 15,00 €

NAKUP VSTOPNIC PREKO SPLETA

Predprodajna mesta:
Vsa prodajna mesta Eventim, Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang,..

Lokacija:
Cvetličarna, Kranjčeva ulica 20, Ljubljana