Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

6
Jun
Veliki Metaldays warm up
21:00
0€


Poletje prihaja in z njim največji slovenski metal festival, Metaldays 2013. V ljubljanski Cvetličarni so pripravili veliko ogrevanje za omenjeni metal žur leta.

NOCTIFERIA, METALSTEEL, DEAD DILDO DROME, BLACK DIAMOND

Pod okriljem številke zveri 666 (6. 6. 2013) vas čaka večer prave metal zabave, ki bo s koncerti in DJ programom trajala do zgodnjih jutranjih ur. Z odra vas bodo zabavali novinci Black Diamond, prekaljeni heavy metal mački Metalsteel, za malce corovsko zabavo bodo poskrbeli Dead Dildo Drome. Koncertni del programa bodo zaključili vedno odlični prvaki domačega metala Noctiferia. Sledila bo zabava ob DJ programu, ki bo trajala dokler bodo to zmogla vaša metalska ušesa. Obiskovalcev ne bodo razveselili samo z odličnim glasbenim programom, ampak bomo z žrebom razdelili tudi lepe nagrade. Te bodo seveda v znamenju Metaldays festivala. Čakajo vas štiri tedenske vstopnice, štiri dnevne vstopnice, štiri majice in štiri kape. Z malo sreče ste lahko med tistimi, ki bodo domov odnesli eno od omenjenih nagrad.

Noctiferia je najvidnejši predstavnik metala na slovenskem. So redni gost evropskih turnej s svetovno priznanimi skupinami in so ena redkih slovenskih skupin, ki se ponaša z izdanimi ploščami tako na evropskem, kot tudi na ameriškem tržišču! Skupina koncertira in izdaja albume od leta 1997 in ima za sabo že veliko število evropskih turnej, festivalov ter samostojnih nastopov, kar se odlično vidi na najihovih energičnih in samozavesnih nastopih. Medijski preboj so doživeli leta 2003 z videospotom “Fond of Lies”, ki je takrat kar 8 tednov kraljeval na prvem mestu glasbene lestvice na RTV Slovenija – Videospotnice. Zadnja plošča Death Culture, ki je izšla pri francoski založbi Listenable Records, predstavlja Noctiferio v moderni preobleki, ki pa jo še vedno obkroža tradicija ekstremnega metala. Plošča je bila ustvarjena na Švedskem pod budno taktirko svetovno priznanega glasbenika in producenta Petra Tagtgrena. Nova plošča dokazuje, da je Noctiferia dozorela skupina, ki ima lasten zvok in izdelano stilsko indentiteto. Noctiferia je izid plošče »Death Culture« podprla tudi s številnimi nastopi doma in v tujini. Oktobra pa so se vrnili z enomesečne evropske turneje, kjer so kot edina predskupina spremljali trenutno največji švedski metal band In Flames. Noctiferia trenutno snema novi studijski album.