Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

23
Dec
Vasko Atanasovski Trio – Petletka
21:00
10€ z rezervacijo, 12€ na dan dogodka


VASKO ATANASOVSKI TRIO – PETLETKA

High Energy Vitamin Music

Vasko Atanasovski Trio se decembra tradicionalno vrača s koncertom v Gala halo, kjer še tli izjemno vzdušje z lanskega koncerta. Virtuozni trio, ki je v našem podnebju ustvaril poponoma nov glasbeni stil, tokrat praznuje pet let svojega obstoja. V tem času je Vasko, ki ima za seboj že ogromen opus in številne izdaje, za trio napisal že okoli štirideset skladb in pesmi. Zadnjih devet bo zasedlo tretji album zasedbe, katerega izdaja se načrtuje na pomlad, a nekaj novitet, bo zazvenelo že na decemberskem koncertu.

Ekstatičnost in brezkompromisnost so znane značilnosti nastopov Tria, ki nikogar ne pusti hladnega ali brezbrižnega. Živahni ritmi nas hitro pokličejo k plesu. Besedila v angleščini, srbohrvaščini in slovenščini so v glavnem ljubezenska, navdihnjena s humorjem in z izvirnimi, duhovitimi metaforami. Trio, poleg Vaska, sestavljata še virtuoz na bobnih in tolkalih Marjan Stanič ter izjemen, eklektičen kitarist Dejan Lapanja.

Avtor glasbe in besedil, Vasko Atanasovski, ki ga sicer poznamo po sodelovanjih s svetovno znanimi glasbeniki, mojstrskem pristopu do vseh glasbenih stilov ter po izjemnem glasbenem opusu in izvirnosti, je s svojo glasbo prepotoval že dober del sveta.
Do sedaj je izdal že 12 albumov, pred kratkim pa je največja založba na balkanu, Croatia Records, izdala album ‘Best of Vasko Atanasovski’, kar ga kot slovenskega glasbenika postavlja med redke izbrance, saj je poleg legendarnih Buldožerjev, edini s takšnim ugledom.

Zasedba:
Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta
Dejan Lapanja – akustična kitara
Marjan Stanić – bobni in tolkala

Vstopnina: 10 € z rezervacijo na www.galahala.com, 12 € na dan koncerta

 

…»So nekaj najboljšega, kar imamo.«
Jaša Lorenčič, Večer

»Vasko Atanasovski Trio je fantastičen! Slišati bi jih moral ves svet«
Zdenko Matoz, Delo

»Glasbeno je Atanasovski ob pomoči zvestih in enako imenitnih članov tria, vsestranskega Dejana Lapanje z električno kitaro in spremljevalnim vokalom ter Marjana Stanića z nikoli mirnimi bobni in tolkali, tako rekoč ustvaril, vsaj za naše podnebje, popolnoma nov slog.«
Mario Batelić, Radio Študent