Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

8
Nov
Vasko Atanasoski + Miha Peterlič
20:00
4€ predprodaja, 6€ na dan dogodka


Vasko je institucija neinstitucionalne, subkulturne glasbene scene Makedonije. Že dve desetletji je aktiven kot organizator neprofitnih koncertov in roadie DIY turnej, z odrov pa ga poznamo predvsem kot člana bendov Bernays Propaganda, XAXAXA, FxPxOx, PMG Kolektiv in drugih. Na večeru se mu bo z akustičnim grungeom in poplavo besed pridružil lanski klubski maratonec in letošnji MENTovec Miha Peterlič.

Lani je Vasko Atanasoski začel svojo samostojno avtorsko kariero, njegov prvi solo LP Pazi Kuće pa je izšel ravno te dni, 11. oktobra, za njegovo lastno založbo Balkan Veliki in hrvaško založbo Geenger. Na albumu med drugimi gostujeta tudi Kristina Gorovska, pevka Bernays Propaganda, in legendarni basist Mike Watt (Minutemen, fIREHOSE, The Stooges). Pričakujte iskreno dozo avtorske ekspresivnosti, glasbene domišljije in komunikativnega humorja.

Miha Peterlič v svoji glasbi druži akustičen grunge, nebrzdane riffe in poplavo besed. Pristen človeški krik, ki tiči v vsakem od nas, zapakira v udarne komade, ki v dialogu z različnimi akterji slačijo naš socialni vsakdan. Javnosti se je v solo izvedbi prvič predstavil marca 2016 na Hrupnem večeru v Gala Hali. Jeseni istega leta je nastopal po Sloveniji v sklopu turneje Klubskega maratona Radia Študent, februarja letos pa smo ga lahko slišali na MENTu.