Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Apr
Urban & 4
21:00
15€ predprodaja, 18€ na dan dogodka


Damir Urban s svojo četvorko in s svojim odličnim novim albumom Mamut, za katerega je pravkar zavrnil porina, najpomembnejšo hrvaško glasbeno nagrado, in po velikem koncertu v razprodanem zagrebškem Domu sportova premierno v Šiški!

Urban je z ekipo konec februarja uspel razprodati veliko zagrebško dvorano in navdušiti z repertoarjem, ki je zajel vse faze njegove kariere, od Lauferja do aktualnega “Mamuta”, vključil tudi njemu značilni intimni del programa in kratke filme, ki so spremljali posamezne komade. Urban je na tem pomembnem koncertu znova v polnem sijaju prikazal, zakaj je eden od najbolj spoštovanih glasbenikov in avtorjev v nekdanji Jugoslaviji.

Ne zamudite torej njegovega velikega ljubljanskega koncerta, na katerem bo Damir Urban, ki ga spremljajo glasbeniki Marco Bradaschia, Sandi Bratonja, Saša Markovski in Luka Toman, premierno v Sloveniji izvedel pesmi z aktualnega albuma “Mamut”, s katerega sta se že uveljavila singla “Sutra ćemo pričati” i “Priđi mi bliže”, in ki po mnenju tako kritike kot tudi publike sodi v vrh Urbanovega ustvarjanja.

Damir Urban je v svojo glasbo skupaj z mogočnim vokalom vtkal prvine rocka, trip hopa in modernejših ritmov. Ssvojimi energičnimi nastopi si je karizmatični reški pevec pridobil oboževalce ne le na Hrvaškem, ampak tudi v Sloveniji že v času, ko je bil član zasedbe Laufer, tako z njimi kot na samostojni poti pa požel številne glasbene nagrade. 

Ko so leta 1996 Laufer prenehali z delovanjem, je Damir Urban okoli sebe zbral skupino prijateljev, poimenujejo se URBAN & 4, s katerimi se je lotil solo albuma “Otrovna kiša”. Leta 1998 je Urban & 4 pri založbi Croatia Records izdal album “Žena-dijete”, s katerim je spet osvojil porina za najboljši rock album in najboljši album alternativne glasbe. Leto 2015 je očitno Urbanovo leto, na kar kaže ne samo razprodani veliki koncert v Zagrebu, ampak tudi tri nominacije za porina.

FB dogodek
URBAN & 4 FB