Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

6
Nov
Unsane + It’s Everyone Else
20:00
14€ predprodaja, 16€ na dan dogodka


V Ljubljani bo prvič zarohnela kultna zasedba Unsane! Newyorški trio je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja z vpeljavo hardcore in metal elementov nepovratno spremenil zven noise rocka, na našem odru pa bo predstavil najnovejšo ploščo, pri cenjeni založbi Southern Lord septembra letos izdano Sterilize. Pred tem se bosta v nas zapodila It’s Everyone Else s svojim katarzičnim elektronskim noisecoreom.

Unsane je z bolj agresivnim, prvinskim pristopom trušč zasedb, kot so Einstürzende Neubauten, Swans in Sonic Youth, cepil s hardcorovsko neposredno preprostostjo, pri tem pa ob boku bendov The Jesus Lizard, Helmet, Melvins, Today Is The Day, Tad in drugih definiral zvočni izraz legendarne založbe Amphetamine Reptile. Plošče, kot so Unsane, Scattered, Smothered & Covered in Occupational Hazard še danes veljajo za klasike podtalnega hrupa, bend pa je svojo diskografijo nazadnje obogatil z leta 2012 izdano Wreck ter kritikom in poslušalcem dokazal, da je še vedno v izvrstni formi.

Po petih letih je čas za divji povratek in nov, osmi, studijski izdelek – septembra nas doleti Sterilize, album, ki ne skopari z uničujočimi riffi in neizprosnostjo. Z deseterico novih skladb bo trojica slaba dva meseca pozneje prvič na preizkušnjo postavila Šiškine temelje, pri tem pa poskrbela za zvočni šus, ki vam bo še dolgo odzvanjal v ušesih.

Domači par It’s Everyone Else sintesajzerske glitche, krike in semple vari v divji trušč, nabit z nebrzdano energijo in trenutki mile katarze sredi besnila. V Šiški sta med drugim nastopala še pred enimi legendami devetdesetih let prejšnjega stoletja, Atari Teenage Riot, prav novembra pa bo minilo eno leto od izida njune izjemne tretje plošče Heaven is an empty room. Na koncertih se dvojec najpogosteje zapodi kar med publiko, ta edinstvena izkušnja v živo pa je na festivalu Waves Vienna tako prevzela avstrijskega založnika Noise Appeal Records, da ju je nemudoma vzel pod svoje okrilje. Ker živita v tujini, vsekakor ne gre zamuditi ene od redkih priložnosti, da se z njima v živo soočite tudi vi.