Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

10
Jul
Ultra Europe Split 2015
12:00
169€


Še večji in bolj celoviti ULTRA EUROPE 2015 bo obiskalo več kot 150.000 obiskovalcev z vsega sveta!

Največji glasbeni spektakel v regiji – Ultra Europe, bo potekal od 9. do 16. julij 2015, ko bodo organizatorji med bogatim tednom dogodkov obiskovalcem iz vsega sveta ponudili vodilna imena v elektronski glasbi. Letos Ultra pričakuje več kot 150.000 obiskovalcev.

Glasbeni spektakel kultnih razmer, ki ga je samo lani obiskalo več kot 100.000 obiskovalcev, so letos še razširili in tako bo Ultra v sedmih dneh postala skupek izjemne zabave, turističnega preboja in velikega pritoka obiskovalcev iz več kot 130 držav.

Napovedi organizatorjev dogodka kažejo, da bo tudi v letu 2015 ULTRA EUROPE izpolnila pričakovanja obiskovalcev in ponudila še večje število vodilnih imen elektronske glasbe in vsebin ter tako jamčila dobro zabavo vsem, ki bodo v času festivala obiskali privlačne destinacije na Jadranu.

Da tu ni govora le o navadnem dogodku dokazujejo tudi statistični kazalniki, ki pravijo, da je Ultra festival v preteklih letih vplival na turistične rezultate v državi in zagotovil konkreten turistični in gospodarski razvoj. Če analiziramo napovedi organizatorjev, ki v letu 2015 pričakujejo več kot 150.000 obiskovalcev, je jasno, da gre za največji mednarodni dogodek na Hrvaškem in projekt, ki je veliko več kot zgolj zabava za obiskovalce.

Dogodek Ultra Europe je lani v treh dneh obiskalo več kot 100.000 ljudi iz 125 držav, kar 77 odstotkov elektronskih ljubitelje glasbe pa je prispelo iz tujine. Elektronska glasba je zelo priljubljena in njena popularnost se povečuje iz leta v leto, zato ni presenetljivo, da narašča število obiskovalcev iz ZDA, Brazilije, Velike Britanije, Avstralije, Italije, Nemčije…

Organizatorji poudarjajo, da je lani festival Ultra Evropa spodbudil več kot 60 milijonov turistične potrošnje, v času festivala pa so obiskovalci bookirali tudi več kot 90.000 prenočitev. Letos se zaradi podaljšanega trajanja dogodkov in festivalov pričakuje, da bo festival zabeležil skoraj dvojno doseganje lanskih rezultatov.

Dogodek ULTRA EUROPE 2015 se bo začel 9. julija z opening partyjem v Splitskem Hemingwayu kot uvod v uradni del dogodka. Odlična zabava se nadaljuje v naslednjih treh dneh z osrednjim dogodkom Ultra Europe v štadionu Poljud. Sledijo Ultra Sailing in Ultra beach party na otoku Hvaru (13 in 14. julija 2015), ko vsi obiskovalci uživajo ob vrhunski glasbi in zabavi v oddaljenih in privlačnih plažah na Jadranu. Zaključni oz. Closing party bo organiziran za vsega 1000 obiskovalcev in se bo odvijal v obliki ekskluzivne zabave na enem izmed najlepših otokov na Jadranu – Visu.

Organizatorji poudarjajo, da je Ultra Europe brez dvoma največji glasbeni in turistični dogodek v regiji. Festival je v le treh letih uspel postaviti Hrvaško in turistične destinacije kot so Split, Hvar in Vis na zemljevid najbolj iskanih dogodkov v glasbenem svetu. In ne samo to – vplival je na veliko število dodatnih prihodov gostov s trgov, kjer je festival promoviran.

Prihajajoči Festival ULTRA EUROPE 2015 bo v sedmih dneh proizvedel več kot 120 ur glasbe, na glavnem odru, ki je največji oder, ki je bil kadarkoli postavljen na Hrvaškem, pa bo gostil več kot 75 vodilnih svetovnih izvajalcev elektronske glasbe.

Lanski festival je bil razprodan, enaka situacija pa se pričakuje tudi letos. Najboljši pokazatelj je dejstvo, da so vse tako imenovane “early birds” vstopnice že razprodane. Vstopnice je mogoče kupiti prek uradne spletne strani www.ultraeurope.com.

Več informacij je na voljo na spletni strani www.ultraeurope.com in uradnih Facebook in Twitter profilih: www.facebook.com/ultraeurope in www.twitter.com/ultraeurope.

FESTIVAL ULTRA EUROPE  je edini dogodek, ki ga organizira Ultra Worldwide v Evropi in z naložbo v višini približno 100 milijonov v petih letih je hkrati ena od najbolj pomembnih turističnih investicij na Hrvaškem. Hrvaški partner pri organizaciji festivala Ultra v Evropi je Adria MM.

Družba Adria MM Produkcija (AMMP) je bil ustanovljen leta 2011 z namenom, da zastopa vodilne svetovne izvajalce glasbe na Hrvaškem in v regiji. Da bi lahko zagotovili vrhunsko kakovost organizacije, produkcije in promocije, je AMMP razvil partnerstva z vodilnimi podjetji v regiji na področju organizacije dogodkov in promocij, gostoljubnosti in potovanj. Družba Adria MM Produkcija je organizator in pobudnik festivala ULTRA EUROPE, ki bo potekala v Splitu in Hvaru v obdobju od 2013 do leta 2017.