Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

12
Jul
Ultra Europe 2019
15:00


Park mladeži – novo poglavlje festivalskega velikana. Največji oder v regiji vseh časov in prepoznaven 360° ognjemet!

ULTRA EUROPE POTRDILA NOVO ŠTIRILETNO SODELOVANJE S SPLITOM

Po šestletnem gostovanju na Poljudu odpira festival ULTRA Europe novo štiriletno poglavje na splitskem stadionu Park Mladeži. Novo prizorišče bo že letos prizorišče mejnika: festival bo pozdravil milijontega gosta, ob rekordni prodaji vstopnic pa bo tudi najbolje obiskan doslej. Te številke so rezultat dolgoletne uspešne strategije in vizije organizatorjev, ki se ne odpovedujejo ambiciji, da postane ULTRA Europe največji festival v Evropi. Z najdražjim programom doslej in kar 1.500 kvadratnih metrov velikim glavnim odrom bo Park Mladeži med 12. do 14. julijem vstopil v veliko družino ULTRA Worldwide v najboljšem mogočem slogu!

»Z veseljem lahko potrdimo, da smo se z mestom in javnim upravljalcem prizorišča dogovorili za štiriletno sodelovanje, skozi katero bomo Park Mladeži razvili v vodilno prizorišče športnih in zabavnih dogodkov v regiji. Stadion Poljud je v preteklih letih veliko prispeval k razvoju in atraktivnosti festivala ULTRA Europ, ki bo odslej rasel in napredoval v novem domu, ki ga bo gostil vsaj do leta 2022. Ponosni smo, da bomo na tem prizorišču že letos pozdravili milijontega gosta, ob odlični prodaji vstopnic pa nas čaka rekorden obisk gostov z vsega sveta,« je povedal Joe Bašić, direktor podjetja MPG Live, ki organizira festival ULTRA Europe in dodal: »Park Mladeži za nas ni novost. O tej lokaciji smo resno razmišljali že leta 2012, preden smo izbrali Poljud, le kilometer stran od starega prizorišča pa se nam na večjem novem prizorišču odpirajo dodatne produkcijske in organizacijske možnosti. Pospešili bomo lahko vstopanje na stadion, ob večjem številu izhodov pa bo prizorišče še varnejše kot doslej. Najbolj pa nas veseli, da bojo lahko Splitčani odslej na Poljudu navijali za Hajduk in gledali vrhunski nogomet, obenem pa uživali v festivalu, ki je postal eden od zaščitnih znakov njihovega mesta.«

Park Mladeži je od Poljuda večji za 15.000 m2, torej za tri nogometna igrišča, kar daje festivalu nove možnosti za razvoj. Prizorišče je bližje mestnemu jedru, obkroženo s številnimi hoteli, blizu je nakupovalni center, velika izbira restavracij, parkirišča za zasebna vozila in javni promet. Zelenica je istih dimenzij kot na Poljudu, a obkrožena z zelenjem, kar odpira možnosti izkoriščanja 30.000 m2 in s tem povečanje kapacitete za dodatnih 55.000 obiskovalcev. Organizatorji najavljajo največji oder kadarkoli postavljen v regiji, meril bo kar 1.500 m2, dodali bodo še 1.000 m2 zaslonov LED, uporabili še več svetlobnih teles in posebnih učinkov, tako da bo tudi produkcijsko to najbolj razkošna ULTRA Europe doslej. Vsako noč bo nebo razsvetlil tudi 360-stopinjski ognjemet, ki je tudi že postal eden od vrhuncev in zaščitni znak te megalomanske zabave. Infrastruktura v Parku Mladeži omogoča tudi boljšo izkušnjo za VIP goste, ki bodo lahko do svojih lož dostopali skozi poseben vhod.

Organizator je z dogovorom rešil omejitve, ki so zavirale nadaljnjo rast festivala, mesto je dobilo partnerja pri razvoju javne infrastrukture, NK Hajduk pa bo lahko na domačem stadionu odigral že prvo predkolo Evrolige in začetek prvenstva.

Zaradi selitve na novo prizorišče se nič ne spreminja glede programa: Swedish House Mafia, Above & Beyond, Adam Beyer, Afrojack, Alesso, Armin van Buuren, Carl Cox, The Chainsmokers, David Guetta, DJ Snake, Dubfire, Jamie Jones, Joseph Capriati, Maceo Plex, Marco Carola, Gud Vibrations, Rezz, Rezz, Richie Hawtin, Sasha & Nic Fanciulli, Steve Aoki in Tchami x Malaa so nosilci letošnje Ultre, nastopili bodo tudi Art Department, Cheat Codes, Jeffret Suttorius, Lost Kings, Nicky Romero, Patrice Baumel i Sunnery James & Ryan Marciano, štiri odre bo zasedlo še 50 drugih izvajalcev, vsemu temu pa sledi še destinacijska avantura po zalednih otokih, v kateri se mešajo vrhunska glasba, čudovite kulise, kulinarika in ustvarjanje spominov ob druženju z gosti iz preko 140 držav.

Vstopnice, namestitve, potovalne aranžmaje in pakete različnih storitev za festival ULTRA Europe v Sloveniji zagotavlja partner festivala, agencija Collegium Mondial Travel.

Vse informacije o festivalu so na voljo tudi na uradni Facebook strani (www.facebook.com/UltraEurope/), na Twitterju (https://twitter.com/ultraeurope) in Instagramu (www.instagram.com/UltraEurope/) in v aplikaciji, ki si jo lahko prenesete z iTunes. Več o ULTRA Worldwide izveste na www.umfworldwide.com, o RESISTANCE pa na www.resistancemusic.com.

DESTINATION ULTRA 2019

11. julij – RESISTANCE Opening Party / Giraffe Palm Beach House, Split

12.- 14. julij – ULTRA Europe / stadion Poljud, Split

15. julij – Regatta Party / 585 Club, Bol, Brač

16. julij – ULTRA Beach Hvar / Hotel Amfora Grand Beach Resort, Hvar

16. julij – RESISTANCE Hvar, Carpe Diem Beach Club

17. julij – RESISTANCE Vis Closing Party / Fort George, Vis