Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

11
Jul
Ultra Europe 2014
15:00
129€


Kralji svetovnih odrov in lestvic na največjem glasbenem spektaklu v regiji – Ultra Europe v Splitu daljša še za en dan!

ARMIN VAN BUUREN, GUETTA, TIËSTO, HARDWELL in CARL COX so med nosilci programa drugega festivala Ultra Europe (11–13/7)

Split bo tudi letos obvezna postaja za vse ljubitelje elektronske glasbe, saj bodo na legendarnem Hajdukovem stadionu Poljud med 11. in 13. julijem nastopile največje svetovne ikone housa, tehna, tranca, EDM-a in drugi plesnih žanrov, ki vladajo svetovni glasbeni sceni. Nosilci programa festivala Ultra Europe 2014 bodo velikani ARMIN VAN BUUREN, DAVID GUETTA, TIËSTO in CARL COX, ki so v preteklosti sami polnili največje arene v regiji, ob njih pa so že potrjeni tudi kralj lestvice DJ Mag Top 100, HARDWELL, ter vroči hitmejkerji MARTIN GARRIX, FEDDE LE GRAND, LAIDBACK LUKE, W&W in BLASTERJAXX. Organizatorji so ob tem napovedali še bogatejši program kot lani, ko je v Splitu in na Hvaru nastopilo preko 40 udarnih imen, saj so festival podaljšali za en dan, ob še udarnejših boat partyjih pa bo ponovno organizirana tudi ekskluzivna zabava na plaži Ultra Beach – lokacijo le-te bodo razkrili prihodnji mesec, ve pa se že, da se bo zgodila 15. julija. Še ena vroča novost druge izdaje bo edinstvena fan cona, s posebnimi vsebinami za največje oboževalce Ultre in nastopajočih zvezdnikov. Kar umešča ta festival med najboljše v Evropi in na svetu pa je seveda tudi vrhunska Ultra tehnična produkcija, polna dih jemajočih posebnih učinkov in najnaprednejših odrskih tehnologij.

Ultra Europe je že ob prvi izvedbi presegla najbolj optimistična pričakovanja, saj je pritegnil kumulativno 103.000 obiskovalcev, spletni prenos je spremjalo rekordnih 6,5 milijona gledalcev in poslušalcev, kar nekaj vplivnih medijev je festival uvrstilo med najboljše na stari celini, video Relive Ultra Europe 2013 pa si je v manj kot 80 dneh ogledalo preko 800.000 gledalcev. Ob širitvi in še bogatejšem programu pričakujejo organizatorji letos za 30-odstotkov več obiskovalcev s celega sveta. Spomnimo, ob prvi izvedbi je Ultra pritegnila tretjino obiskovalcev iz regije, tretjino iz Evrope in tretjino z drugih kontinentov, v Splitu in na Hvaru pa so se zabavali gostje iz več kot 75 različnih držav sveta. Letošnji cilj je osvojiti 100 držav.

Kot je na današnji tiskovni konferenci potrdil tudi Joe Bašić, direktor podjetja Adria MM Produkcija, regionalnega soorganizatorja festivala, letošnji trend prodaje vstopnic presega lanskega, zanimanje zanje pa prihaja z vseh koncev sveta: “Izjemen uspeh prve izdaje festivala je bil najlepša nagrada, ki pa prinaša tudi dolžnost do oboževalcev, ki smo jim obljubili še impresvnejšo drugo izvedbo. Čeprav smo razkrili šele nekaj imen nastopajočih, verjamem, da smo že z njimi upravičili velika pričakovanja, to pa potrjuje tudi dejstvo, da smo prva dva paketa vstopnic (“early bird” in “general admission”) razprodali v rekordnem času. Ob dosedanjih rezultatih prodaje in zanimanju upravičeno pričakujemo preko 150.000 obiskovalcev, zato je zelo pomembno, da se na tako povečan obisk gostov s kvalitetnimi nastanitvami in spremljajočo ponudbo dobro pripravita tudi mesto Split in država. Verjemem, da bo letos Ultra Europe potrdila status najodmevnejšega dogodka v regiji in še utrdila status Splita, kot vrhunske turistične destinacije.”

Ultra festival Split 2014

ZAČETEK PRODAJE 3. PAKETA VSTOPNIC + VIP VSTOPNIC

Po razprodaji prvih dveh paketov, se začne danes ob 12h na www.ultraeurope.com prodaja tretjega kontingenta vstopnic (“Regular General Admission”) po ceni 129 eur. S tem ostaja festival Ultra Europe med najdostopnejšimi spektakli primerljivega ranga, ugleda, programa in produkcije na svetu. Ob že omenjenih vstopnicah za vse tri dni dogajanja v Splitu, bo od danes mogoče kupiti tudi VIP vstopnice po ceni 100 eur za vsak posamezni dan. VIP mize in lože lahko rezervirate na naslovu vip@ultraeurope.com.

Da pa bo obiskovalcem ostal festival Ultra Europe v res lepem spominu, bodo organizatorji s partnerjem Travel 2 Ultra pripravili seznam priporočenih nastanitev, ki izpolnjujejo primerne kvalitetne standarde. Tečejo pa tudi že dogovori z mestnimi oblastmi in turističnim sektorjem za zagotovitev dodatnih ugodnosti za prvih 1.000 obiskovalcev, ki bodo rezervirali namestitev v času festivala Ultra Europe. Več o tem bodo, skupaj z vsemi podrobnostmi o ekskluzivni zabavi Ultra Beach, organizatorji predstavili naslednji mesec.

Najbolj sveže uradne informacije o festivalu Ultra Europe najdete na www.ultraeurope.com, Facebook profilu www.facebook.com/UltraEurope in Twitterju. Nastanitev in prevoze zagotavlja soorganizator prireditve, agencija Collegium Mondial Travel iz Ljubljane – www.collegium.si in www.travel2ultra.com.

###

O FESTIVALU ULTRA EUROPE

Festival ULTRA EUROPE je edini dogodek organizacije Ultra Worldwide v Evropi, z investicijo skoraj 15 miijonov evrov v petih letih pa tudi pomemben partner turizma in spremljajoče zabavne industrije v širši regiji. Po ocenah ogranizatorja je festival že ob lanski prvi izdaji spodbudil skoraj 10 milijonov evrov dodatne turistične potrošnje samo v Splitsko-dalmatinski županiji (posredne učinke so občutili tudi v Sloveniji, saj je v projekt vključenih več slovenskih podjetij in njihovih podizvajalcev). V treh festivalskih dneh je Ultra Europe kumulativno pritegnil 103.000 obiskovalcev iz 75 držav sveta. Na festivalu so nastopili najbolj vroči svetovni glasbeni izvajalci (Hardwell, Avicii, Armin van Buuren, Afrojack, Carl Cox, Nicky Romero, Carl Cox, Chase & Status, Luciano idr.), v sklopu festivala pa se je v regiji odvijala tudi serija dogodkov Countdown to Ultra.

Regionalni partner pri organizaciji festivala Ultra Europe je podjetje Adria MM Produkcija (AMMP), v katero je vključena tudi slovenska agencija Collegium Mondial Travel. Podjetje AMMP je bilo leta 2011 ustanovljeno z namenom regionalnega zastopanja vodilnih svetovnih glasbenih izvajalcev. Podjetje se ukvarja s produkcijo in promocijo vodilnih dogodkov v regiji, pri katerih zagotavlja najvišji mednarodni nivo storitev na tem področju, s partnerskimi podjetji pa te standarde širi tudi na turizem, gostinstvo in potovanja. Ta podjetja skupaj zagotavljajo storitve za več stotisoč obiskovalcev raznih dogodkov in festivalov v regiji letno. Podjetje AMMP je organizator in promotor festivalov ULTRA EUROPE, ki se bodo odvijali v Splitu v letih 2013-2017.

Ultra Europe 2014

ULTRA WORLDWIDE

je podjetje za globano znamko vodilnih svetovnih dogodkov na področju elektronske glasbe, vključno z Ultra Music Festivalom (UMF), ki se od leta 1999 odvija v Miamiju. Ob 15-letnici delovanja je UMF postal prvi veliki elektronski festival, ki je dogajanje raztegnil na dva vikenda, z ekskluzivnim programom, katerega del sta bila tudi zadnja dva nastopa Swedish House Mafie in odmevna Aviciijeva predstavitev albuma s kupom glasbenih legend, pa je pritegnil preko 350.000 obiskovalcev. Ultra Worldwide je najbolj mednaroden med velikimi festivali, saj je prisoten v devetih državah na petih celinah, na svojih odrh pa gosti vsa največja pa tudi vroča sveža imena na sceni. Posebnosti Ultrinih festivalov so, da skuša preko svojih sesterskih projektov čim bolj avtentično prikazati vzdušje originalnega festivala v Miamiju, dogajanje lahko feni vedno spremljajo v neposrednem televizijskem in radijskem prenosu na UMF TV / Radio, nastope največjih ikon elektronske (in pop-rock) glasbe pa dopolnjuje z najnaprednejšo tehnologijo na področju svetovne festivalske produkcije. Spektaklom v Miamiju, Buenos Airesu, Braziliji, Čilu, Južni Koreji, na Ibizi in v Splitu se v letu 2014 kot novosti pridružujeta še Ultrina festivala v Južni Afriki in na Japonskem.