Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

24
Jan
Ufoslavia
22:00
5€, do 24h 4€, do 23h 0€


Januarja začnemo z novim ciklom UFOSLAVIA (prostor na balkanu, kjer pristajajo UFO-ti), na katerem boste našli zanimive, nenavadne, tragikomične in morda tudi spregledane artiste, povezane z romsko kulturo in balkanom.

UFOSLAVIA:

MUHA BLACKSTAZY & Wu-Tra-Clan Ciganigers (gypsy poetry & hip hop)
HARIS PILTON (gypsy dub & balkan beats)
SELEKTOR DINARID (balkan roots)
DJ TITO (balkan beats & global bass)

Skupaj z domačimi in tujimi DJ-ji se bomo sprehajali skozi glasbene zvrsti kot so balkan beats, folk step, roma rap, gypsy roots ipd.

Za začetek smo vzpostavili stik tretje vrste z vesoljsko ladjo Wu-tra-clan Ciganigers, s kapitanom posadke Muho Blackstazyjem na čelu. Gre za romskega poeta oz. “čokoladnega raperja”, kot se sam imenuje, pri katerem je potrebno zamižati na eno oko v smislu tehnične dovršenosti in se zazreti malce globlje. Je neverjetno “true” v svoji biti in njegovi teksti na surov, a tudi prvinsko komičen način pripovedujejo o življenju novosadskih in srbskih Romov. Pri njem ne boste našli običajne reperske bahavosti in kletvic, pač pa toplino, duhovitost in neposrednost. Vsekakor ogled ne priporočamo tistim, ki ne znajo videti globlje od običajnih klišejskih reperskih nastopov.

Vstopnina: vstop prost do 23h, 4 € do polnoči, 5 € kasneje
Dresscode: sončna očala (z UV filtrom)

FB Event