Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

18
Apr
Ufoslavia #04
22:00
8€, do 24h 6€


Ekipa Ufoslavie spremlja poročila o pojavih neznanih letečih predmetov po vsej bivši Jugi.

UFOSLAVIA #04:

EURO BLACK NATION (Hrvaška)
KOČANI FUNKOLEKTIV(Makedonija)
DJUKEBALKS (Hrvaška)
SELEKTOR DINARID (Ufoslavia)
HARIS PILTON (Ufoslavia)

+ Slovenska premiera dokumentarnega filma o bendu Euro Black Nation »ŽIVIM U BARAKAMA/Kust un bareč” (R: Željka Kovačević , P:Fade in za HTV 2013, T: 27′)

+ plesna skupina DUBBLE SICKZ SQUAD

Da bi se prepričali o njihovi resničnosti, smo tokrat v Galo halo povabili kar dve močni posadki, poskrbeli pa smo tudi za pester spremljevalni program.

Večer bomo začeli s slovensko premiero dokumentarca o preboju prve romske hip hop skupine na Hrvaškem, Euro Black Nation, ki vas bo prepričal, da gre za bend živahnega duha, polnega avtentičnosti, ki s svojo glasbo opozarja na življenjske tegobe njihove okolice in odraščanja v romskem naselju »Barake« ter obenem slavi njihovo sposobnost preživetja.

Euro Black Nation so hip hop eskadrilja, ki prihaja iz Darde v hrvaški Baranji. Njihova glasba je prepojena z romsko tradicijo in narodnjaki, kakršne slišimo v getih na obrobju industrijskih con. Njihova glasba je ekonomična, rime so varčne in enakovredne plesu, ki je pomemben del njihovega nastopa. Fantje so se pred letom dni zbrali v lokalnem romskem kulturnem društvu in so predstavniki nove generacije romskega hip hopa. DJ Buzza in Baba Štrumf poskrbita za tekste in repanje, Brane, lokalni Karate Kid, pa je zadolžen za break dance vložke. Z glasbeno pismenostjo jih je oborožil Darko Pecotić (ex Legen), ki snuje produkcijo, aranžmaje in beat.

E.B.N. prihajajo v Ljubljano s svojim DJ-om. DJukebalks bo poskrbel tudi za glasbeno podlago Kočani FUNKolektiva. Makedonsko romsko ekipo sestavljajo mladi trubači, ki jih vodi Dragančo Petkov. Basist Samir Kadribašić – Tetak poskrbi za njihovo funk maniro, DJ Venom pa za studijske scratch vložke.

Aprilska Ufoslavia prihaja v spektakularni izdaji, saj bomo združili hip hop z romsko glasbo in narodnjaki, trubači bodo poskrbeli za povišan utrip, Brane za obvezne plesne inštrukcije, že tradicionalna Selektor Dinarid in Haris Pilton pa bosta odgovorna za balkan roots in balkan beats podobo večera. Za češnjico na torti bo poskrbela plesna skupina Dubble Sickz Squad, ki je nastopala že na mnogih reggae-dancehall dogodkih, nacionalnih plesnih festivalih ipd. in ki ima kot prva slovenska dancehall plesna skupina preko Društva za umetnost in urbano kulturo Blinkaaz namen približati to bogato kulturo širši množici.

Vstopnina: EarlyBird 5 € (Gala hala na prireditvah), 6 € do polnoči, 8 € kasneje
Dresscode: sončna očala

FB Event