Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Jun
Trije Kralji
21:00


Trije kralji na kraljevski hip-hop turneji po slovenskih gradovih!

Veliki trije slovenskega hip-hopa, Klemen KlemenRecycleMan (ex Ali En) in Zlatko so strnili vrste – svoja  kraljestva združujejo v eno in se skupaj podajajo na osvajalski pohod po mogočnih slovenskih gradovih. Svoje urbane rime bodo ob spremljavi bandov predstavili znotraj mogočnih zidov utrjenih središč preteklih časov.

Vse se je začelo tam okoli leta 1994 z ‘Levo Sceno’, albumom, ki je tlakoval pot slovenskim raperjem in razburkal slovensko glasbeno sceno. Ali En je takratni družbi nastavil ogledalo. K snemanju albuma je Ali En povabil tudi mladega Klemna Klemna, ki je odrapal prvo kitico komada ‘V mestu nekaj dogaja’ in se s tem tudi sam zapisal, poleg Ali Ena, v anale slovenske raperske zgodovine. Po delovanju v Pasjem kartelu dvojni Klemen izda prvenec ‘Trnow stajl’ in postane vseslovenska rap ikona. Dogajanje je spremljal tudi otrok fužinskega betonaZlatko. Njegov razvezan jezik, prosto izražanje misli, fužinske prigode in nezgode ter oba zgoraj omenjena mojstra rim so mu dali sposobnosti in navdih in danes naziv princ Fužinc. Trije veliki slovenskega rapa, trije kralji: RecyclemanDalaj Eegol in Ali En v eni osebi, tisti, ki nam je dal ‘Levo sceno’Klemen Klemen: trnowski ninja, potepuh, postopač, pripovedovalec zgodb (in ostalih prigod), in Zlatko, aka. princ Fužinc, so danes združili moči in se skupaj podajajo na  kraljevsko hip-hop turnejo po slovenskih gradovih!

Trije kralji slovenskega hip-hopa bodo znotraj mogočnih objektov, na prostranih dvoriščih, nekdanjih zbirališčih, centrih dogajanja in upravnih središčih, prepletali svoje urbane zgodbe z zgodbami gradov. Ob spremljavi bandov bodo svoje rimane stihe predstavljali na koncertih na Gradu Brežice (26.5.2017), Gradu Slovenj Gradec (9.6.2017), Starem gradu Kamnik (16.6.2017), gradu Fužine v Ljubljani (23.6.2017), gradu Rajhenburg v Brestanici (5.8.2017) ter na ormoškem gradu (16.9.2017). Njihova sla po novih utrdbah pa je silna in mogočna, zato bodo osvojili še več gradov; kdaj bodo ‘napadli’ pa lahko sproti spremljate na https://www.facebook.com/trijekraljiturneja/.

Kraljeva trojica pripravlja pravo grajsko poslastico – posamezen dogodek bo sestavljen iz samostojnih in prepletajočih se koncertov vseh treh kraljev (Klemen Klemen, RecycleMan in Zlatko) ob spremljavi bandov, morda bodo občasno povabili v goste še koga, a kralj ne sme razkriti vseh skrivnosti svojega vladanja; naj to ostane skrito.

Trije kralji so že napovedali osvajanje nekaterih slovenskih gradov, sproti pa bodo osvajalski pohod še razširili drugam. Pridružite se jim lahko:

26.5. – Brežice, Grad Brežice

9.6. – Slovenj Gradec, Grad Slovenj Gradec

16.6.  – Kamnik, Stari grad Kamnik

23.6. – Ljubljana, Grad Fužine

5.8.  – Brestanica, Grad Rajhenburg

16.9. – Ormož, Grad Ormož (Unterhund)

Vstopnice

Vstopnice za koncerte so že v prodaji preko sistema Moje karte. Število vstopnic za posamezen koncert je omejeno.

Link za nakup vstopnic: https://www.mojekarte.si/si/trije-kralji-turneja-po-slovenskih-gradovih-recycleman-ex-ali-en-klemen-klemen-in-zlatko/vstopnice-126593.html

Več informacij o posameznem koncertu kraljevske turneje po slovenskih gradovih pa najdete tukaj.

Povežite se s Tremi kralji:

https://www.facebook.com/trijekraljiturneja/

Dalaj Eegol - https://www.facebook.com/dalajeegol/

Klemen Klemen - https://www.facebook.com/Klemen-Klemen-977587148928869/

Zlatko - https://www.facebook.com/zlatko585/

Prodaja vstopnic: https://www.mojekarte.si/si/trije-kralji-turneja-po-slovenskih-gradovih-recycleman-ex-ali-en-klemen-klemen-in-zlatko/vstopnice-126593.html