Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

13
Feb
Trentemøller
20:00
22€ predprodaja, 25€ na dan dogodka


Vsestranski danski glasbeni producent Trentemøller prvič v Sloveniji in to v polnokrvni koncertni zasedbi! Trentemøller je pravkar izdal svoj težko pričakovani album Fixion, ki ga bo, poleg starejšega materiala, predstavljal na obsežni svetovni turneji v edinstvenem audiovizualnem showu s petčlansko ekipo prvovrstnih glasbenikov. Vstopnice že v prodaji!

FB dogodek >>

Anders Trentemøller: klaviature, tolkala
Jakob Hoyer: bobni
Jakob Falgren: bas, sintetizator
Jeppe Brix Sørensen: kitara, sintetizator
Marie Fisker: vokal, kitara, sintetizator

Trentemøller se je kot glasbeni producent bliskovito uveljavil leta 2006 s prvencem The Last Resort in sicer predvsem v elektronski sceni. Že leta 2007 začel nastopati v “live band” formatu in je od takrat odigral preko 300 koncertov po celem svetu.

Album Fixion je izšel 16. septembra in je logični naslednik albuma Lost iz leta 2013, ki je odlično zajel živo izkušnjo Trentemøllerjevega koncerta. Fixion odraža zorenje  Trentemøllerjevega glasbenega ustvarjanja, razpetega med elektronsko in indie sfero, med futuristično glasbeno produkcijo in melanholično retro atmosfero osemdesetih. Med odzivi na novi album ne manjka referenc na Joy Division, Siouxsie & The Banshees, in ni presenetljivo, da je vlogo vokalistke na prvem singlu River In Me prevzela Jehnny Beth iz benda Savages.

Obeta se  prvovrstna koncertna izkušnja enega najbolj intrigantnih glasbenih ustvarjalcev našega časa!