Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

24
Mar
Toy
21:00
14€, predprodaja 12€


Londonski TOY mešajo prepoznavni otoški psihedelični “shoegaze” rock z vplivi krautrocka in post-punka in vplive enakovredno črpajo tako pri zgodnji elektronski glasbi sedemsetih kot pri svojih sodobnikih in prijateljih The Horrors.

Z novim albumom “Join The Dots”, ki decembra 2013 izide za Heavenly Recordings (The Magic Numbers, Mark Lanegan,…) so nominirani za “Best New Band 2013” nagrado glasbene revije Q Magazine in so uradna predskupina Placebo na njihovi aktualni evropski turneji.
TOY so Tom Dougall (vokal / kitara), Dominic O’Dair (kitara), Maxim Barron (bas / vokal), Alejandra Diez (klaviature) in Charlie Salvidge (bobni / vokal).

Prvi single skupine TOY “Left Myself Behind” je izšel leta 2011 in bil razprodan v enem dnevu. Časopis Guardian je za to skladbo zapisal, da zveni kot da bi se na jam sessionu dobili Stereloab, Felt in Pulp.
NME jih uvrstil v seznam 100 bendov, ki jih je treba slišati v 2012, v tem letu pa je izšel tudi njihov prvenec za založbo Heavenly Recordings.
Njihov novi album “Join The Dots” je eden izmed težko pričakovanih albumov neodvisnega angleškega rocka letos.

http://toy-band.com

SAMOSVJETLO

Nova zasedba odličnih glasbenikov z vseh vetrov, na skupnem imenovalcu!

Zoran Čalić,  Jernej Šavel, Levi Levačić, Dejan Slak

Skupina SAMOSVJETLO je nastala na pobudo kitarista in avtorja Zorana Čalića, večini znanega kot dolgoletnega člana skupine Majke, v Sloveniji pa ga mnogi poznajo tudi kot človeka, ki zaigra na šest strun v zasedbi Big Foot Mama. Njegov odhod, iz ene izmed najbolj značilnih rock zasedb nekdanje države, je bil povod za ustanovitev novega banda. Kot da je Čalić čakal na ta trenutek. Naslednji korak se je zgodil, ko se je v Ljubljani v Kino Šiška, srečal z Jernejem Šavlom, nekdanjim članom Psycho-Path, ki je prav v tistem obdobju zapustil zasedbo Lollobrigida. Prijateljstvo, ki se je rodilo že na festivalskih odrih “našega” Balkana, pa je bilo tisto, ki je botrovalo k hitremu zaključku, da ubereta skupno pot. Šavel se je, kot ljubitelj športa, takoj zavedel, da je njegova moč v pravem partnerju, s katerim bi skrbel za prvinski groove. Ne odlaša veliko in že na prvo skupno vajo povabi bobnarja Levija Levačića s katerim si je slaba tri leta delil dobro in slabo v hrvaško-slovenski različici Lollobrigide. Levi, sicer priznan studijski, kot tudi odrski glasbenik (Mayales, ABOP, Pips Chips ..  itd.), se z lucidnim bobnanjem, na meji med robot-rock repeticijo in moonovskim norenjem, kmalu izkaže za nepogrešljivega. Vendar “beta” zasedbi to ni dovolj. Želijo si širine. Zato kmalu povabijo v svoje vrste Dejana Slaka, multinstrumentalista, člana Moveknowledgement, Dubzilla, Kill Kenny, ki se prav tako odlično vklopi. Z njim pa SAMOSVJETLO dobijo prepotrebno širino za ustvarjanje žlahtnega zvočnega zidu.  V začetku leta 2014 začnejo Čalić, Levačić, Slak in Šavel z resnimi vajami, skladanjem in snemanji v zagrebškem studiu Kramasonik. K njihovemu početju pa dodata svoja, entuziajzma polna, para ušes Hrvoje Nikšić – Nikša, snemalec in lastnik studija Kramasonik, ter producent Žare Pak.