Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

7
Oct
Torul + Wave Raiders
21:00
10€ predprodaja, 12€ na dan dogodka


TORUL + WAVE RAIDERS!

Torul je bil v preteklosti solo projekt avtorja, producenta in DJ-ja Torulssona, ob izidu prvega vokalnega albuma pa se je vzpostavil v obliki tria. Že naslednji album je izšel pri nemški založbi Infacted, pri kateri so Torul še danes. S singlom Try so vzbudili nemalo pozornosti na mednarodni synthpop/gothic sceni, zmagovali na številnih lestvicah in veliko nastopali v Nemčiji, Angliji, Rusiji, na Švedskem, Poljskem, v Avstriji, Franciji in ex-Yu državah.

Trenutno so tik pred izdajo novega, petega albuma R=set, ki je tako naslovljen tudi zaradi odhoda prejšnjega vokalista in prihoda novega – Jana Jenka je letos zamenjal Maj Valerij, bend se je na neki način s tem resetiral. Prvi singel z aktualnega albuma, ki bo izšel ravno v teh dneh (2. septembra), je melanholično-plesna skladba Saviour of Love, z videom v režiji Nine Tratnik.

Čeprav so do zdaj Torul redno izdajali tudi single in producirali videospote v samostojni produkciji DIY Initziative, pa se veliko pestrosti, domišljije in igrivosti skriva v albumih, ki prepletajo in raziskujejo glasbene vplive različnih zvrsti znotraj značilne melanholije in se pogosto tudi odmikajo od čiste žanrske definiranosti. V Kinu Šiška nam bodo tokrat predstavili novi album, ne bo pa manjkal tudi poseben izbor pesmi s prejšnjih albumov. Po koncertu se program nadaljuje v predverju DJ Alenio iz Synthwave ekipe Wave Riders!.

FB dogodek >