Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

19
Dec
Tony Cetinski
21:00
25€, predprodaja 22€


Tony Cetinski z največjimi uspešnicami na tradicionalnem božično-novoletnem koncertu ljubljanske Cvetličarne 19.12.2014.

Pred nami je res vrhunski glasbeni pop spektakel! Tony Cetinski bo nastopil na že tradicionalnem božično-novoletnem koncert ljubljanskega kluba Cvetličarna v petek, 18. decembra 2013 ob 21.00! Ta vrhunski hrvaški pop in crossover pevec se bo predstavil s svojimi najboljšimi skladbami, ki so nastale v njegovi dolgoletni glasbeni karieri, v kateri je poleg številnih posnetih plošč in še več uspešnicah, sodeloval tudi z mnogimi priznanimi hrvaškimi in svetovnimi glasbenimi zvezdami, kot so tenorist Jose Carreras, Placido Domingo, Montserrat Caballe, pop ikona Michael Bolton in še z mnogimi drugimi, v Sloveniji pa je poleg mnogih koncertnih nastopov navdušil tudi s sodelovanjem s Slovenskim filharmoničnim orkestrom z nastopi v Cankarjevem domu in v Arboretumu Volčji potok. Zagotovo pa sta bila nepozabna tudi njegova koncerta v Mariboru in Ljubljani v sklopu »Furia Tour« leta 2008 z neverjetno koncertno produkcijo in 100 sodelujočimi na odru. Tony, ki je sodeloval z enim največjih tenoristov Josejem Carrerasom, in s pop ikono Michaelom Boltonom, s katerim je nastopil tudi v Albert Royal Hall v Londonu, se ponaša s številnimi prestižnimi nagradami porin! Jose Carreras, s katerim sta posnela skladbo «Dolce Suono» pravi o Tonyju sledeče: »Tony ima lep glas, posebno barvo tega. Ima tipičen italijanski, lirski zvok. Zelo je nadarjen, njegov glas je sijajen inštrument…«. Poleg skladb s plošče „Opet si pobijedila“ (2012), bo Tony Cetinski na tem klubskem koncertu predstavil tudi številne starejše uspešnice in tako pričaral res odličen božično-novoletni koncert v ljubljanskem klubu Cvetličarna!

Tony Cetinski se je rodil leta 1969 v Pulju (Hrvaška) v znamenju dvojčkov. Kot otrok je bil zelo živahen. Otroštvo je bilo mirno in lepo v hiši z vrtom v Rovinju. Ko je imel 4 leta, je šel v glasbeni vrtec, najraje pa je imel tolkala, kar pomnijo dobro tudi sosedje. Kmalu je dobil prve klaviature, s časom pa se je posvetil študiju glasbe.

»Srce nikad ne laže« je bil njegov prvi album, ki ga je posnel leta 1988. Preselil se je v Zagreb, in kmalu je v sodelovanju z managerjem Zoranom Škugoro in producentom Quidom Mineom ustvaril prve velike uspešnice kot so »Tvoje tijelo«, »Ja sam zaljubljen«, »23. prosinac« in številne druge.

Pomemben trenutek v njegovi karieri je bil leta 1993, ko je posnel pesem »Nek te zagrli netko sretniji« in pa leto kasneje, ko je nastopil na Eurosongu s pesmijo »Nek ti bude ljubav sva«. Kmalu zatem so se začeli vrstiti Porini, druga glasbena priznanja, kar se je ohranilo kot trend do danes.

Odlikovali so ga z redom Danice Hrvatske z likom Marka Mirulića za doprinos kulturi, prejel je številne porine in mnoge druge glasbene nagrade. Je suvereni vladar glasbenih lestvic. Posnel je duet z enim največjih tenoristov Josejem Carrerasom. Pesem »Dolce Suono« je predstavljena skoraj v vseh evropskih državah in na vseh največjih medijskih hišah in je imela neverjetno velik uspeh. Posnetek koncerta »Noč za pamčenje« v Zagrebu, kjer sta poleg Tonyja nastopila tudi maestro Carreras in svetovna pop ikona Michael Bolton, je obkrožil svet. Del tega spektakla so objavili mediji v Grčiji, BiH, Sloveniji, Avstriji, Italiji, Nemčiji, Švici, prispevek je bil na BBC za Veliko Britanijo in na CNN! Leta 2008 je Tony pel v slovitem londonskem Royal Albert Hall kot gost na koncertih Michaela Boltona

Diskografija:

Samo srce nikad ne laže (1991)

Ljubomora 1 (1992)

Ljubomora 2 (1993)

Ljubav i bol (1995)

Prah i pepeo (1997)

A1 (1998)

Triptonyc (2000)

A sada… (2003)

Budi uz mene (2005)

Tony Cetinski i prijatelji (2007)

Ako to se zove ljubav (2008)

Tony Cetinski – Live In Arena Zagreb – Furia Tour (2009)

Da Capo (2010)

The Best of Tony Cetinski (2011)

Opet si pobijedila (2012)

KAJ PRAVIJO TUDI SVETOVNO ZNANI

GLASBENI KOLEGI O TONYJU

Michael Bolton o Tonyju: »Bilo je fantastično. Royal Albert Hall je zagotovo eno najboljših koncertnih prizorišč. Tukaj so nastopali Eric Clapton, Sting in izjemno je, da se mi je lahko pridružil tudi Tony. Tonyja poznam že nekaj let in lahko rečem, da je eden najboljših pevcev, ki sem jih slišal. Pred tem nisem slišal njegovih albumov, temveč sem ga slišal peti le v živo. Ima fantastičen razpon glasu, izjemno kontrolo. Spoznala sva se za odrom, se pogovarjala o glasbi in nastala je naravna povezanost in avtomatično prijateljstvo. Ko ga predstavljam občinstvu, lahko z največjo iskrenostjo povem, da je Tony eden največjih pevcev, ki jih poznam, kar občinstvo dojame takoj, ko ga sliši. Velika čast mi je, da lahko sodelujem s Tonyjem. Povezala sva se. Dokler bo Tony želel, sem odprt na sodelovanje in pela bova skupaj…«.

Jose Carreras: »Tony ima lep glas, posebno barvo tega. Ima tipičen italijanski, lirski zvok. Zelo je nadarjen, njegov glas je sijajen inštrument. Želim mu sijajno kariero, ki jo bo zagotovo imel.«

Oliver Dragojević: »Sicer nisem ljubitelj moških duetov, a smo v pesmi »Morski vuk« združili mladega pevca in mene, malo starejšega – in odlično je funkcioniralo!«

Predprodajna mesta:

Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000