Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

23
Jun
Tinkara Kovač
21:00
0€


Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka in avtorica glasbe in besedil.

Od leta 1997, ko je izdala svoj prvi single, »Veter z juga«, je najprej pri založbi ZKP RTV Slovenija izdala dva albuma (»Ne odhaja poletje« in »Košček neba«), od leta 2001 je za založbo Dallas Records do danes izdala še tri studijske albume (»Na robu kroga«, »O-range« in »aQa«) – eden od teh (»O-range«) je v mednarodni različici izšel tudi v Italiji (EMI) in na Hrvaški (Dallas) – ter en single (»Spezzacuori«), en posebni projekt v štirih jezikih v sodelovanju s furlansko založbo Numar Un in eno Best Of kompilacijo. Leta 2012 je izdala (Dallas) posebni album priredb ex-jugoslovanskih skladb, v sodelovanju s producentom in glasbenikom Iztokom Turkom.

V petnajstih letih svojega delovanja na glasbeni sceni je prejela številne nagrade (prva nagrada na Festivalu MMS 1997, 8 zlatih petelinov leta 1998, zlata in platinasta odličja za vse albume, druga nagrada na izboru za Evrovizijo v Sloveniji leta 1999, najboljši video in skladba na TV MP3 NOW v Londonu leta 2000, uvrstitev njene avtorske skladbe »Reason Why« med deset najboljših na tekmovanju ISC leta 2003…).

S svojimi številnimi in raznolikimi zasedbami je v teh letih odigrala preko 800 koncertov v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in Italiji. Med pomembnejša svetovna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana Andersona (Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza, Dana Laveryja, Massima Bubolo, Bungara in Paula Millnsa.