Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Nov
Tindersticks
20:00
18€ predprodaja, 22€ na dan dogodka


Po koncertni predstavitvi izjemnega albuma The Something Rain leta 2012 se zasedba Tindersticks v Kino Šiška, že v tretje, vrača z enim svojih najbolj ambicioznih, raznolikih in izpiljenih projektov v zadnjih letih – albumom The Waiting Room.

Bodimo iskreni: Tindersticksi so vedno ustvarjali presežke, tudi z desetimi albumi na grbi in po dveh desetletjih glasbenega popotovanja pa se podpisujejo pod najboljše skladbe svoje kariere. The Waiting Room (izdan januarja 2016) ni le album, je celostno umetniško delo. Vsako skladbo namreč spremlja kratki film, vizualna interpretacija izpod prstov režiserjev Christopha Girardeta, Pierra Vinourja, Claire Denis, Rosie Pedlow in Joeja Kinga, Gregoria Graziosija, Richarda Dumasa ter Gabriela Sanne.

Skupina Tindersticks je svojo prvo ploščo, drzen 79-minutni dvojni album, ki se ni oziral na prevladujočo glasbeno sceno, izdala leta 1993. Izdelek, ki ga je skupina producirala sama, je prekršil številna domnevna pravila, kako bi moral biti album narejen. Ob izidu je prejel ovacije kritikov in začel glasbeno pustolovščino skupine, ki še vedno traja. Na poti okoli sveta je zasedba nadaljevala z raziskovanjem in razvijanjem svojega zvoka, pogosto igrala z orkestri, poskrbela za glasbeno spremljavo sedmih filmov priznane režiserke Claire Denis, napisala ter posnela številne duete, med drugim pela z Lhaso de Sela, Mary Margaret O͛Hara in Isabello Rossellini, ter ustvarila zvočne pokrajine za muzeje in glasbo za umetniške instalacije. Trem izvirnim članom – Stuartu A. Staplesu, Neilu Fraserju in Davidu Boulterju – pa sta se pridružila zdaj polnopravna člana Dan McKinna (bas) in Earl Harvin (bobni).