Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

28
Sep
Timber Timbre (+ Chris Cundy)
20:00
15€ predprodaja, 18€ na dan dogodka


Po lanskem obisku Tindersticksov bo Šiško v žametno temo letos zavila skupina Timber Timbre! Kanadčani veljajo za mojstre filmskih zvočnih krajin, ki so jim med drugim prinesle tudi vključitev v glasbeno spremljavo ene najboljših TV nanizank vseh časov, Kriva pota (Breaking Bad). V Ljubljani nam bodo predstavili svoj najnovejši album, kritiško hvaljeni Sincerely, Future Pollution. Na turneji jih spremlja priznani britanski free jazz glasbenik Chris Cundy.

Zasedba Timber Timbre že več kot desetletje neumorno raziskuje v senco skrite plati folka in rocka, ki jih z vsako novo ploščo vpne v drugačne okvire, od doowopa 50-ih let prejšnjega stoletja do folka 60-ih ali countryja 70-ih. V njihovih skladbah lahko slišimo odtenke Leonarda Cohena, Tindersticksov, Damiena Jurade, Kurta Vilea in Fatherja Johna Mistyja, ne glede na dekado, v kateri se skupina znajde, pa rdečo nit njenega izraza predstavljajo samozavesten zvok, mamljivost vokala frontmena Taylorja Kirka in temačna rahločutnost.

Tudi na letošnji plošči, pri založbi City Slang izdani Sincerely, Future Pollution, Kanadčani ostajajo zvesti razvoju in osveževanju lastnega glasbenega izraza. Tokrat so nove skladbe okrepili z naborom prototipnih elektronskih glasbil, ki so jih našli v francoskem dvorcu, kjer so snemali. Rezultat je njihovo videnje synth popa 80-ih in jezen odziv na politične spremembe zadnjih let, oziroma, v besedah Drowned in Sound, “nepričakovano veselje, s katerim se lahko naslajate nad politično sluzjo, ki se nam približuje”. Lynchevska scenografija albuma navdihe najde pri Davidu Bowieju, Nicku Caveu in Roxy Music, da je bil nov zvok Timber Timbre ne le dobra, temveč kar odlična ideja, kot je vzhičeno zapisal Paste Magazine, pa se boste lahko v živo prepričali že konec septembra.

Samouk Chris Cundy je že s 14 leti začel nastopati kot ulični glasbenik, od takrat pa obvladanje glasbil z bas klarineta razširil še na saksofon in druga neobičajna pihala. Poleg samostojnega ustvarjanja, v okviru katerega piše glasbo tudi za gledališče, redno sodeluje in koncertira z glasbeniki svetovnega kalibra, kot so Moby, Lisa Hannigan, Guillemots, Bonnie ‘Prince’ Billy, Vieux Farke Touré in Fatoumata Diawara.