Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Oct
Tides From Nebula, Milemarker
20:00
8€


Mr. Moonlee prireja še eno koncertno poslastico, kjer bosta za večerjo poskrbela ameriška post-punk zasedba Milemarker in poljski post-rock/metal raziskovalci Tides From Nebula!

TIDES FROM NEBULA
(post-rock, post-metal – Warsaw, PL)
http://tidesfromnebula.com/
https://tidesfromnebulaofficial.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/tidesfromnebulaofficial

MILEMARKER
(post-hardcore, indie, post-punk – Chapel Hill, ZDA)
http://milemarkerwebpresence.com/
https://milemarkerband.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/milemarkerband

KLUB GROMKA / AKC METELKOVA, LJUBLJANA
nedelja, 9.10.2016
vrata: 20.00, koncert: 20.30 (začnemo točno!)
vstopnina: 8 €
https://www.facebook.com/events/139918373078824/
http://www.moonleerecords.com/
http://www.klubgromka.org/

 

——————————————————
Milemarker (ZDA)

Milemarker, ameriški synth punk/post-hardcore band, ki je pomembno zaznamoval podtalno glasbeno krajino na prehodu tisočletja, se je po desetletju hiberniranja vrnil s čisto svežo ploščo ‘Overseas’, ki je izšla konec avgusta za založbo Lovitt Records. Hkrati se skupina vrača tudi na koncertne odre, na katerih si je skupina z eksplozivnimi nastopi tudi izborila malodane kultni status – skupaj okrog 1000 koncertov po severni Ameriki, Evropi in na Japonskem. Milemarker so se vrnili s ključnima ustanovnima članoma zasedba – Al Burian in Dave Laney, ki smo ju v Ljubljani že gostili v zasedbah Auxes in Challenger. Al Burian je dobro znan tudi v fanzinovskih vodah, saj je avtor fanzina Burn Collector.
Celotna slika novega albuma ‘Overseas’ je osredotočena in zaokrožena, kot da od prejšnje izdaje ni minilo deset let in kot da skupina ne bi nikoli prekinila z aktivnim delovanjem. Oboževalce njihovih preteklih izdaj kot so ‘Frigid Forms Sell’ in ‘Anaesthetic’ bo navdušila jasna sonična kontinuiteta, agresivne, ostre kitare, napeti in melodični vokali, ter klaviature, ki zaokrožijo zvok v neizprosno, naspidirano celoto. Album je bil posnet s producentom Gregom Normanom (Russian Circles, Godspeed You Black Emperor!), ki je uspel še potencirati samozavest, električni naboj in dodati svežino ponovno združenemu bandu.

Tides From Nebula (PL)

Tides From Nebula so vesoljski popotniki, katerih raketa je vzletela iz Varšave na Poljskem. Njihova instrumentalna glasba se na svojem medplanetarnem popotovanju ustavlja na planetih post-rocka, post-metala in progresivnega rocka, vsekakor pa presega žanrske okvirje s svojim hipnotičnim zvočnim raziskovanjem. Skupini pa niso tuja niti popotovanja po koncertnih odrih, saj imajo za seboj številne evropske turneje s skupinami kot so The Ocean, Shining, Caspian, itd., tako da se tudi v Ljubljano vračajo že tretjič – tokrat z novim albumom ‘Safehaven’, ki je izšel letošnjega maja.

Tides From Nebula je že njihov prvenec ‘Aura’ (2009) kmalu teleportiral med velikane evropske instrumentalne post-rock scene, z vsako naslednjo ploščo (‘Earthshine’, 2011; Eternal Movement’, 2013; Safehaven’, 2016) pa so si samo še večali svojo fanovsko bazo, hkrati pa se je njihov zvok izstreljeval v še bolj čustvene, ambientalene in energične pokrajine.

Koncertni cikel Moonleenizacija podpira Mestna občina Ljubljana.