Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

1
Jun
Thurston Moore Band
21:00
18€, 20€ na dan dogodka, 15€ d-š-u


Thurston Moore – kitara, James Sedwards – kitara, Steve Shelley- bobni, Debbie Googe – bas. Bliže legendarnim Sonic Youth se trenutno ne da priti …

Vrhovni sonični mladinec je po prekinitvi aktivnosti matičnega benda v sodelovanju z angleškim kitaristom Sedwardsem aktiviral zasedbo, v kateri sta še bobnar Sonic Youth in basistka My Bloody Valentine!

Na aktualni evropski turneji predstavljajo svoj novi album The Best Day, ki je lani oktobra izšel za Matador.

Thurston Moore se je 1976 kot osemnajstletnik priselil v New York, da bi špilal punk. Leta 1980 je ustanovil Sonic Youth. V istem obdobju je začel urejati fanzine KILLER, Sonic Death in Ecstatic Peace Poetry Journal ter štartal z založbo Ecstatic Peace. Je tudi glavni urednik knjižne založbe Ecstatic Peace Library in pesniške založbe Flowers & Cream. Njegove lastne literarne stvaritve so izšle pri različnih založbah. Med svojo pestro kariero je sodeloval s številnimi glasbeniki in z umetniki, kot so Yoko Ono, Merce Cunningham, Cecil Taylor, Rhys Chatham, Lydia Lunch, John Zorn, Takehisa Kosugi in Glenn Branca. Ustvaril je tudi glasbo za filme Olivierja Assayasa, Gusa Van Santa in Allison Anders. Po prekinitvi aktivnosti Sonic Youth leta 2011 Moore ustvarja tako solo kot tudi v raznih sodelovanjih in s svojim novim bandom.