Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Oct
The Soft Moon
21:00
13€ predprodaja, 17€ na dan dogodka


ŠKUC-Buba predstavlja:

THE SOFT MOON
(coldwave, post-punk, shoegaze – San Francisco-Benetke-Berlin)

The Soft Moon so zopet v elementu, s polno paro so udarili z najnovejšim videom Wrong, poletno-jesenskim sporedom koncertov in tretjo ploščo Deeper, ki je izšla pomladi pri brooklynški založbi Captured Tracks in prinaša svež zalogaj surove industrijske plesnosti. Primarno & nevarno. V Ljubljani se ima nalet zgoditi v petek 9. oktobra v Kinu Šiška, vstopnice že na prodaj!

Skrivnostni Luis Vasquez, multiinštrumentalist iz Oaklanda, je pred leti s projektom The Soft Moon nepričakovano prebudil speče demone nojzrokovske scene. Anonimne, raztelešene vokale in razkrajajoče se teksture, ujete v motorične ritme, je s pomočjo svoje raznolike nadarjenosti pretkano zlil v analogno prekletstvo, v katerem mrgolijo agresivni odmevi novega vala, hipnotični zvoki starinskih ritem mašin in neobrušena rezila zgodnjega post-punka.

The Soft Moon se je javnosti prvič predstavil leta 2009 kot solo projekt z dvema singloma, ki sta burno naznanila prihod istoimenskega LP-ja. Po uspehu njegovega dolgometražca The Soft Moon iz leta 2010 se je pod Vasquezovo taktirko tako organsko nabrala peterica iz San Francisca, ki je umetniško zamisel temeljito prevedla v avdiovizualni performans, sloveč po intenzivno klavstrofobični odrski izkušnji. Dve leti kasneje je Vasquez z drugim albumom Zeros ojačal interpretacijo temačnih, a posodobljenih 80-ih, z bendom pa je svojo hermetično vizijo uspel podati občinstvu na hudičevo plesen način.

The Soft Moon iz dediščine puščavskega panka in afrokubanskih vplivov tako črpajo srhljivo distopične glasbene pokrajine, ki poslušalca utapljajo v atmosferskih valovih obupa, kaosa, nepričakovanosti in – ironično – tudi upanja. Gre za zvok nove generacije, ki pod pritiskom preteklosti išče in razvija edinstvene smernice, četudi ne verjame več v prihodnost: romantični soundtrack, namenjen koncu sveta!

ALBUMI
The Soft Moon (LP/CD) – Captured Tracks (2010)
Total Decay (EP/CD) – Captured Tracks (2011)
Zeros (LP/CD) – Captured Tracks (2012)
Deeper – Captured Tracks (2015)

POSTAVA
Luis Vasquez – glas, kitara, klaviature
Justin Anastasi – bas kitara
Keven Tecon – tolkala

SPLET
www.thesoftmoon.com
twitter.com/thesoftmoon
instagram.com/the_soft_moon
www.facebook.com/thesoftmoon
www.last.fm/music/The+Soft+Moon

Organizacija ŠKUC-Buba: www.bubabooking.si