Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Apr
The Soft Moon
21:00
15€, predprodaja 12€


Skrivnostni Luis Vasquez, multiinštrumentalist iz Oaklanda, je pred leti s projektom The Soft Moon nepričakovano prebudil speče demone nojzrokovske scene.

Nastopajo: THE SOFT MOON, LITOŠT
Zvrst: post-punk, shoegaze

Vstopnica: 12 € v predprodaji, 15 € na dan koncerta
Predprodaja: INFO ŠKUC (Stari trg 21, LJ), odprto vsak dan med 12:00 in 18:00.
ŠKUC Metelkova (Metelkova 6, LJ) odprto od pon. do pet. od 09:00 do 14:00.

THE SOFT MOON
(post-punk, shoegaze – San Francisco, USA)

Anonimne, raztelešene vokale in razkrajajoče se teksture, ujete v motorične ritme, je s pomočjo svoje raznolike nadarjenosti pretkano zlil v analogno prekletstvo, v katerem mrgolijo agresivni odmevi novega vala, hipnotični zvoki starinskih ritem mašin in neobrušena rezila zgodnjega post-punka.

The Soft Moon se je javnosti prvič predstavil leta 2009 kot solo projekt z dvema singloma, ki sta burno naznanila prihod istoimenskega LP-ja. Po uspehu njegovega dolgometražca The Soft Moon iz leta 2010 se je pod Vasquezovo taktirko tako organsko nabrala peterica iz San Francisca, ki je umetniško zamisel temeljito prevedla v avdiovizualni performans, sloveč po intenzivno klavstrofobični odrski izkušnji. Dve leti kasneje je Vasquez z drugim albumom Zeros ojačal interpretacijo temačnih, a posodobljenih 80-ih, z bendom pa je svojo hermetično vizijo uspel podati občinstvu na hudičevo plesen način.

The Soft Moon iz dediščine puščavskega panka in afrokubanskih vplivov tako črpajo srhljivo distopične glasbene pokrajine, ki poslušalca utapljajo v atmosferskih valovih obupa, kaosa, nepričakovanosti in – ironično – tudi upanja. Gre za zvok nove generacije, ki pod pritiskom preteklosti išče in razvija edinstvene smernice, četudi ne verjame več v prihodnost: romantični soundtrack, namenjen koncu sveta!

ALBUMI
The Soft Moon (LP/CD) – Captured Tracks (2010)
Total Decay (EP/CD) – Captured Tracks (2011)
Zeros (LP/CD) – Captured Tracks (2012)

POSTAVA
Luis Vasquez – glas, kitara, klaviature
Justin Anastasi – bas kitara
Damon Way – ritem mašina, klaviature
Keven Tecon – tolkala
Ron Robinson – vizualije

SPLET
www.thesoftmoon.com/
www.facebook.com/thesoftmoon
www.last.fm/music/The+Soft+Moon

LITOŠT

Litošt je zvočna zmes, ki dopušča glasbenim idejam, da se brez predpisanega pravila neobremenjeno prelivajo med sabo. Početje trojice Litošt se da najtočneje opredeliti zgolj zvočno. Čeprav inštrumentarij tria ponuja asociacije na določene stile (psihedelija, progresiva, elektro, dub, kozmika, lo-fi) je nesmiselno postavljati okvire okoli te organske spreminjajoče se gmote. Koncept benda je torej prej konstruktivno rušenje kot grajenje žanrskega okolja. Kompozicijski podstati navkljub Litošt goji starejšo prakso improvizacije, ki je odprte narave in posledično brez kakršnihkoli predpisanih struktur. Istoimenski prvenec nudijo brezplačno (oz. po pojubni ceni) preko spleta, obstaja pa tudi v fizični obliki, ki trenutno zajema 40 ročno sprejanih ter tiskanih unikatov.

POSTAVA:
Boštjan Simon – klaviature, mašinerija
Vitja Balžalorsky – bas, mašinerija
Bojan Krhlanko – bobni

SPLET
www.facebook.com/pages/Lito%C5%A1t/157575377604343
www.bandcamp/litoxt/
soundcloud.com/litost-band/sets/lito-t-lito-t//