Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

29
Oct
The Necks
21:30
15€, predprodaja 13€, študentje 10,40€


Po dveh letih se v Šiško z novim albumom ”Open” (izid v septembru 2013) vrača kultni avstralski trio svojo edinstveno glasbeno hipnozo.

Chris Abrahams (klavir)
Lloyd Swanton (bas)
Tony Buck (bobni)

»Ena najbolj neverjetnih zasedb na planetu … več kot samo trio, prej revolucionaren konzorcij, ki na novo definira glasbo …« The Guardian

Kultni avstralski trio The Necks, ki obstaja že petindvajset let, s svojim privlačnim načinom improvizacije navdušuje poslušalce po vsem svetu. Ker niso niti povsem  avantgardni, niti povsem minimalistični niti ambientalni niti jazz, jih je težko uvrstiti v uveljavljene kalupe, a njihovo glasbo po svetu navadno opisujejo kot preprosto edinstveno.

Njihove koncerte sestavljajo dolge, počasi razvijajoče se skladbe, ki hipnotično in grandiozno rastejo, pogosto pa jih podlaga vztrajni poglobljen groove, zato končni učinek nikoli ni nič manj kot fenomenalen.

V zadnjih letih so The Necks poleg svojih rednih mednarodnih turnej na povabilo Nicka Cavea nastopili na festivalu All Tomorrows Parties in z Brianom Enom sodelovali pri nizu koncertov Pure Scenius v sydneyjski operi in na festivalu v Brightonu.
Njihov 18. studijski album Open bo izšel ob njihovi letošnji mednarodni turneji.

»Eden najboljših bendov na svetu«  New York Times

iz drugih medijev:

»the Necks so geniji«   Guardian 2011 ***** London – recenzija koncerta
»Absolutno navdušujoče … prava skrivnost je, kako lahko trije glasbeniki igrajo, kot bi jih bilo osemnajst … od njih so se širili neverjetni čarobni zvoki … da The Necks to lahko dosežejo z akustičnimi instrumenti, ni nič manj kot čudež« Financial Times
»The Necks so izjemni … Uspeva jim nekaj, česar ne zna nihče drug« The Wire
»Eden najboljših koncertov, kar sem jih doživel. Presežno. Čudovito!!!« Michael Gira, Swans

http://www.thenecks.com