Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

1
Dec
The Horrors
20:00
12€ early bird, 15€ predprodaja, 18€ na dan dogodka


Prvorazredni britanski psihedeliki The Horrors prihajajo na svoj težko pričakovan prvi nastop v Sloveniji, na katerem nam bodo predstavili tudi svoj prvi novi material v treh letih!!! 11 Album V izide septembra, že po prvem singlu pa je jasno, da gre za še eno sijajno stvaritev.

Petčlanska skupina The Horrors je svoje mesto v otoškem indie razcvetu na začetku tisočletja zakoličila s pisano, ultra-natripirano psihedelijo, prežeto s toplo zvočno barvitostjo in hladno postpunkovsko ostrino, pa tudi s spoštljivim poklonom do starost, kot sta The Jesus and Mary Chain in The Cure. Da ne gre le za modno muho, dokazuje četverica izvrstnih, kritiško hvaljenih albumov, kot sta Skying in Primary Colours – slednjega je produciral Portisheadov Geoff Barrow, NME pa ga je razglasil za enega najboljših vseh časov –, ki so se uvrstili visoko na glasbene lestvice v Veliki Britaniji ter tudi drugod. Uspeh je skupino popeljal po celem svetu, vključno z najznamenitejšimi festivali, kot so Glastonbury, ATP, Reading in Leeds, na turnejo pa so jih med drugim povabile tudi zasedbe Arctic Monkeys, Florence + the Machine in Depeche Mode.

S prvim novim materialom po leta 2014 izdanem albumu Luminous, veličastnim singlom Machine, so varovanci cenjene založbe XL Recordings letos napovedali svojo vrnitev in peti, preprosto poimenovani album V, napovedanim za 22. september. Plošča, ki jo je produciral Paul Epworth (FKA twigs, Lorde, Paul McCartney, London Grammar, …), dokazuje, da The Horrorsi na višku svojih ustvarjalnih moči svoj glasbeni izraz raziskujejo in razvijajo neobremenjeno ter neustrašno.