Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

16
Mar
The Game
20:00
32€ predprodaja, 35€ na dan dogodka, 25,60€ d-š-u


The Game, reper, ki je pod okriljem Dr. Dreja in kot član 50 Centovega znamenitega G-Unita na prelomu tisočletja s svojim prvencem The Documentary hiphoperski prestol zopet postavil na ameriško zahodno obalo, in glasbenik, ki je mikrofon prekrižal z vsemi največjimi imeni sodobnega rapa – od Eminema do Kendricka Lamarja – izdaja nov album in prvič prihaja v Slovenijo!

Comptonovca The Gamea je na začetku tega tisočletja odkril sam Dr. Dre in ga hitro priključil 50 Centovi posadki G-Unit, v okviru katere je The Game leta 2005 izdal izjemno uspešen studijski prvenec The Documentary. Album, na katerem najdemo tudi hita “How We Do” in “Hate It Or Love It”, slednji je bil nominiran za dva grammyja, je obveljal za eno klasik novodobnega hiphopa, ki je poživila West Coast rap sceno.

Po sporu s 50 Centom in Dr. Drejem je The Game prestopil k znameniti založbi Geffen in z drugim albumom, Doctor’s Advocate, dokazal, da je tudi brez pomoči nekdanjih mentorjev izvrsten glasbenik. Sloves je zadržal tudi v naslednjih letih, kar med drugim nakazuje tudi neverjeten nabor zvezdnikov, s katerimi je sodeloval tekom svoje kariere – Eminem, Kanye West, Kendrick Lamar, Lil Wayne, Drake, FutureSnoop DoggBusta Rhymes, J. Cole, Ice Cube, Nas, Jamie Foxx, Tyler, the Creator, CommonRick Ross2 Chainz, Meek Mill,Tyga, Wiz Khalifa, Pusha T, Timbaland, Faith Evans, Pharrell Williams in še in še –, pa tudi plošče, kot je The Documentary 2 iz leta 2015, za katero so na The Root celo zapisali, da si želijo, da bi jo Kendrick Lamar izdal namesto To Pimp a Butterfly.

The Game v kratkem izdaja novo ploščo, na kateri spet sodeluje s trenutno najbolj vročimi rap zvezdami, kot so Kendrick Lamar, Young Thug in Jeremih, v okviru obsežne svetovne turneje s polnokrvnim bendom pa se bo prvič ustavil tudi v Sloveniji. Vstopnice že na voljo!

Organizacija: Kino Šiška.