Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

18
Mar
The Game
20:00
32€ predprodaja, 35€ na dan dogodka, 25€ d-š-u


Ko nas je pred točno enim letom v razprodani Katedrali obiskal prvič, je začel spor s Tekashi 6ix9ineom, o katerem so poročali mediji po celem svetu, na odru pa je z njim rajala cela dvorana. Kaj nam bo tokrat pripravil The Game, reper, ki je pod okriljem Dr. Dreja in kot član 50 Centovega znamenitega G-Unita na prelomu tisočletja s svojim prvencem The Documentary hiphoperski prestol zopet postavil na ameriško zahodno obalo? Koncert bo odprl eden od kraljev slovenskega rapa, originalni trnowski nindža Klemen Klemen.

Comptonovca The Gamea je na začetku tega tisočletja odkril sam Dr. Dre in ga hitro priključil 50 Centovi posadki G-Unit, v okviru katere je The Game leta 2005 izdal izjemno uspešen studijski prvenec The Documentary. Album, na katerem najdemo tudi hita “How We Do” in “Hate It Or Love It”, slednji je bil nominiran za dva grammyja, je obveljal za eno klasik novodobnega hiphopa, ki je poživila West Coast rap sceno.

Po sporu s 50 Centom in Dr. Drejem je The Game prestopil k znameniti založbi Geffen in z drugim albumom, Doctor’s Advocate, dokazal, da je tudi brez pomoči nekdanjih mentorjev izvrsten glasbenik. Sloves je zadržal tudi v naslednjih letih, kar med drugim nakazuje tudi neverjeten nabor zvezdnikov, s katerimi je sodeloval tekom svoje kariere – Eminem, Kanye West, Kendrick Lamar, Lil Wayne, Drake, FutureSnoop DoggBusta Rhymes, J. Cole, Ice Cube, Nas, Jamie Foxx, Tyler, the Creator, CommonRick Ross2 Chainz, Meek Mill,Tyga, Wiz Khalifa, Pusha T, Timbaland, Faith Evans, Pharrell Williams in še in še –, pa tudi plošče, kot je The Documentary 2 iz leta 2015, za katero so na The Root celo zapisali, da si želijo, da bi jo Kendrick Lamar izdal namesto To Pimp a Butterfly.

Ob lanskem prvem obisku Šiške so “The Game in pomagači so spremenili koncertno dvorano Kina Šiška v klubski žur, kjer so padle meje med nastopajočim in občinstvom” (MMC RTV SLO), zvezdnik pa je obljubil povratek. Obljubo bo izpolnil 18. marca, svetujemo pa, da ne odlašate z nakupom karte – lani je bil koncert razprodan še pred dnevom dogodka.

KLEMEN KLEMEN

Uvodno ogrevanje bo pripadlo Klemnu Klemnu, avtohtonemu trnowskemu nindži, ki se je s ponarodelimi komadi, kot so “Keš pičke”, “Still love her” in “Šnopc” vpisal v zgodovino slovenske glasbe. Njegov prvenec Trnow Stajl še vedno velja za absolutno klasiko, ki bi jo moral poznati vsak Slovenec, vsak njegov nastop pa je tak kot on sam – poseben in edinstven. Ob strani mu bo seveda stal dolgoletni pajdaš DJ SSF, ki bo za to priložnost pripravil še poseben set.

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.