Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
Dec
The Bohemians – Queen Tribute
20:00
9€ študenti, 12€ ostali, 15€ na dan dogodka


Namesto v študentski Kampus se zdaj v Klub Cirkus v soboto, 5. decembra 2015 ob 20.00 v Ljubljano vračajo The Bohemians. To je edinstvena priložnost, da podožitive skupino Queen z najboljšo tribute zasedbo iz Anglije, ob 45. obletnici nastanka omenjene skupine! Skupino smo že dvakrat videli v Cvetličarni in lahko rečemo, da so dejansko doživetje Queen! V trenutku, ko jih slišiš, te prevzamejo in popeljejo na neverjetno boemsko rapsodijo ob zvokih legendarnih uspešnic Queenov kot so “Somebody to love”, “Bohemian Rhapsody”, Radio Gaga”, “Don’t stop me now”, “We are the Champions”, “One Vision”, “I Want It All”, “We Will Rock You” in številnih drugih. Še tiste, ki ne verjamejo, da bodo kdaj imeli priložnost v živo občutiti ritem in energijo legendarne skupine, The Bohemians prepričajo v nasprotno. Brian May, kitarist originalne zasedbe, je po njihovem koncertu pristopil do njih in rekel: »Hvala, fantje, brilijantno!« Roger Taylor, bobnar originalne skupine, in Jim Jenkins, autor biografije skupine Queen, pa sta mnenja, da je njihova imitacija tako odlična, da je včasih že strašljivo.

 

QUEEN – KRATKA BIOGRAFIJA

Britanska rock skupina Queen je bila ustanovljena leta 1971, v prvotni postavi s pevcem FreddiejEm Mercuryjem, kitaristom Brianom Mayem, basistom Johnom Deaconom in bobnarjem Rogerjem Taylorjem. Sprva pravi progresivni rockerji, so se sredi 70-ih umirili in usmerili v bolj komercialno oz. radijem prijazno glasbo, kar je bil prvi korak k mogočnemu uspehu in statusu legend, ki ga skupina uživa še danes. Člani skupine so v svoje glasbeno ustvarjanje radi vnašali še neslišane novitete in prepletali navdihe iz različnih žanrov od gospla in elektronike do funka in drugih.

Brian May in Roger Taylor sta igrala v skupini Smile, katere velik oboževalec je bil Freddie Mercury, ki je fanta spodbujal, da začnejo eksperimentirati z glasbo in nastopi v živo. Kmalu zatem se je Freddie pridružil skupini  in ime skupine spremenil v Queen.

 

Leta 1973 so izdali svoj studijski prvenec »Queen«, ki so ga kritiki pozitivno sprejeli. Istega leta se odpravijo na veliko turnejo po Veliki Britaniji in kmalu postanejo izjemno popularni po celotnem »kraljestvu«. Naslednje leto pa že sledi izid drugega albuma »Queen II« ter tretjega albuma »Sheer Heart Attack«, ki sta postavila temelje za mednarodni uspeh. Podajo se na svojo prvo ameriško turnejo.

 

Že leta 1975 izdajo svoj naslednji album »A Night at the Opera« in W»Bohemian Rhapsody«. Skladbe, ki so daljše od 5 minut in 55 sekund so obsojene na neuspešno radijsko predvajanje, vendar je »Bohemian Rhapsody« postal eden največjih hitov v zgodovini glasbe. Na vrhu britanskih lestvic se je obdržal kar 9 tednov zapored. Videospot za pesem velja za prvi avtentični promocijski videospot. Pred kratkim so »Bohemian Rhapsody« ponovno razglasili za najboljšo pesem vseh časov. »Night at the Opera« pa je postal njihov prvi platinasti album.

 

Leta 1976 so se odpravili na turnejo po Ameriki in Japonski, spomladi tega leta so vsi štirje njihovi albumi bili uvrščeni na lestvico UK Top 20. Sledi izid novega albuma »A Day at the Races«, ki ponovno žanje ogromen uspeh, saj je bilo že prednaročil več kot 500.000. V Hyde Parku odigrajo brezplačen koncert pred 200.000 glavo množico.

 

Po dveh novih velikih ameriških turnejah leta 1977 izdajo že šesti album »News of the World« z legendarnimi komadi »We will rock you« in »We are the Champions«.

 

Tudi leto 1978 ne ostane brez izida novega albuma. Na albumu »Jazz« je oboževalce prevzel predvsem hit »Bicycle Race«. Queen koncertirajo na turnejah po ZDA in Kanadi. Naslednje leto se turneja nadaljuje po Evropi in na Japonskem.  Izdajo tudi prvi album v živo »Live Killers«. Nato leta 1980 izdajo že osmi studijski album »The Game«, ki že samo v Kanadi postane petkrat platinast. »Another One Bites the Dust« postane najbolj prodajan singel skupine. Kasneje izdajo še glasbo za film Flash Gordon in do konca tega leta Queen prodajo več kot 45 milijonov plošč po celem svetu.

 

Leta 1981 postanejo prva rock skupina, ki je koncertirala na stadionih v latinski Ameriki. V Sao Paolu so igrali pred 131.000 glavo množico. Skupno so na turneji po latinski Ameriki igrali pred okoli 479.000 oboževalci, vključno s petimi koncerti v Argenitni in dvema v Braziliji. Sredi njihove evropske turneje izide njihov dvanajsti album »Hot Space«.

 

Leta 1984 vrhove lestvic v 19-ih državah osvojita trinajsti album »The Works« in single »Radio Ga Ga«. Izjemno uspešen hit postane tudi »I Want To Break Free«, ki ga spremlja videospot, v katerem so vsi oblečeni v transvestite. Leta 1985 kot glavni nastopajoči stopijo na oder največjega festivala na svetu, Rock in Rio. S svojim spektakularnim nastopom na koncertu Live-Aid na Wembley stadionu ponovno pišejo zgodovino.  Dve leti kasneje sledi izid albuma »A Kind Of Magic«, ki takoj osvoji vrh lestvice UK Charts, naslovna pesem pa postane svetovni hit. Posnamejo drugi album v živo »Live Magic«, ki pristane na tretjem mestu UK Charts. Do leta 1991 izdajo še tri albume: »The Miracle« (1989), »Innuendo« (1991) in »Greatest Hits Two« (1991), ki se vsi trije povzpnejo na vrh lestvice UK Charts.

 

23. novembra leta 1991 Freddie Mercury javno naznani, da ima AIDS. Naslednjega dne je umrl doma v intimnem krogu svoje družine in prijateljev. Njegova smrt je pretresla vse oboževalce in poznavalce skupine Queen po celem svetu. V spomin in v dobrodelne namene ponovno izdajo »Bohemian Rhapsody« / »These Are The Days Of Our Lives«. Single se zavihti na vrhu lestvice UK Charts in se tam obdrži pet tednov, tako Queen postanejo prva skupina, ki je z eno skladbo dvakrat kraljevala na vrhu lestvice UK Charts.

 

Na nagradah BRITS leta 1992 posmrtno nagradijo Freddieja Mercurya za izjemne zaslužke in prispevke na področju britanske glasbe.

 

Leta 1995 Brian, Roger in John dokončajo skladbe, ki so jih začeli ustvarjati pred Freddijevo smrtjo in tako izide težko pričakovani album »Made In Heaven«. In s tem albumom so zaključili to obdobje skupine Queen.

 

Zanimivosti o skupini Queen:

-         Freddie je skupino poimenoval po hišnem ljubljenčku njegove babice »Queenie«.

-         Freddiejevo pravo ime je Farrokh Bulsara.

-         logotip Queen je izdelal Freddie Mercury (kot študent umetnosti). Logo vsebuje astrološka znamenja vseh štirih članov: 2 leva (Deacon in Taylor), rak (May) in dve vili za devico (Mercury).

 

THE BOHEMIANS – BIOGRAFIJA
Londonska zasedba The Bohemians je bila ustanovljena leta 1996, da bi počastili skupino Queen in hkrati uprizorili norost 70-ih in magijo 80-ih. Sami sebi so želeli dokazati, da so najbolj dinamična in razburljiva tribute skupina.

 

Že naslednje leto so kot predskupina The Cross (nekdanja skupina Rogerja Taylorja) nastopili na Mednarodni božični zabavi kluba oboževalcev skupine Queen.

 

Koncertirali so že po vsej Veliki Britaniji, Evropi in drugod po svetu ter s svojim nastopom in izvedbo vedno znova navdušili publiko na raznih nogometnih stadionih, festivalih, dvoranah in drugih prestižnih prizoriščih.

 

Leta 1998 so pred več kot 2.500 oboževalci Queenov nastopili kot glavna skupina na Kongresu mednarodnega kluba oboževalcev skupine Queen.

 

Leto kasneje so ponovno nastopili kot predskupina Briana Maya in The Cross na posthumni rojstnodnevni zabavi Freddieja Mercuryja, ki ga je organiziral klub oboževalcev.

 

Med leti 2000 in 2004 so se podali na svetovno turnejo in med drugim koncertirali na Kitajskem, v Jordaniji, Švici, na Nizozemskem, v Belgiji in na Irskem.

 

V zelo produktivnem letu 2006 so prepotovali več kot 15.000 kilometrov, nastopili pred več kot 25.000 ljudmi in v tem času odigrali tudi do 5 koncertov v enem vikendu. V Ockleyu so pred več kot dva tisoč ljudmi odigrali koncert, ki so ga tudi posneli in poleti 2007 izdali na DVD-ju »Live Rhapsody«. Tega leta so podrli tudi lastni rekord v številu koncertov.

 

Do 2010 so imeli turneje po Ukrajini, Indiji, Rusiji, na Portugalskem, v Švici in na Nizozemskem. V prvi polovici 2010 so nadaljevali z izjemno uspešno turnejo po Veliki Britaniji, kjer so napolnili različna koncertna prizorišča. Junija so nastopili na Rhodes Rock Festivalu v Grčiji, nato pa je sledil festivalski zaključek na domačih tleh.

 

Vokalist Rob Comber s svojo osebnostjo in svojimi odrskimi norčijami vrhunsko pooseblja legendo Freddieja Mercuryja, kitarist Christopher Gregory se z unikatom Red Special trudi čim bolj približati edinstvenemu in neponovljivemu stilu Briana Maya, bobnar Wayne Bourne in basist Kevin Goodwin pa skrbita za nezamenljivo ritem sekcijo.

 

Njihov energičen dvourni nastop s popolnim light-showom, odrsko sceno in pirotehniko jim je prislužil naziv najbolj pristne Queen Tribute zasedbe.

 

Na njihovih koncertih lahko med drugim uživate ob uspešnicah kot so: “Killer Queen”, “Somebody To Love”, “Don’t Stop Me Now”, “You’re My Best Friend”, “We Are The Champions”, “Bohemian Rhapsody”, “Tie Your Mother Down”, “Hammer To Fall”, “One Vision”, “I Want It All”, “We Will Rock You” in “Love of my Life”.

 

The Bohemians so:

Rob Comber: vokal, akustika, piano

Christopher Gregory: kitara, spremljevalni vokal

Wayne Bourne: bobni, spremljevalni vokal

Kevin Goodwin: bas kitara, spremljevalni vokal

 

“Najboljši Queen tribute bend, ki jih lahko vidite.”

Jackie Smith, Mednarodni Queen klub oboževalcev

“Hvala fantje, brilijantno!” Brian May, Queen

“Strašljivo.” Roger Taylor, Queen

“Najboljši Queen tribute vseh časov.”

Annemarie Bertschi, Mercury Phoenix Trust

‘”Ni le magija, ampak nebesa za vse.”

Gary Barker, Queen Heaven spletna stran

“Najboljše kar boste lahko videli in slišali.”

Lesie-Anne Jones, Freddie Mercury & Queen biograf

“Tako blizu, da je kar malo grozljivo.”

Jim Jenkins, soavtor knjige Queen as It Began

Spletna stran:

www.thebohemians.com

Cene vstopnic:

Predprodaja: študenti 9,00 EUR,

ostali 12,00 EUR,

na dan koncerta: 15,00 EUR.

Spletna prodaja:

www.eventim.si

Predprodajna mesta:

Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija

Telefonska prodaja vstopnic: 01 42 05 000