Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

9
Apr
Thalia Zedek band
21:00
8€ predprodaja, 10€ na dan dogodka


Thalia Zedek, ikona bostonske indie scene s prodornim in značilnim glasom ter veteranskim podtalnim pedigrejem v skupinah Live Skull, Uzi in Come, bo ob spremljavi benda s svojim najnovejšim albumom preganjala aprilsko deževje v Ljubljani. Ostro in brezkompromisno, a prežeto z melodičnimi utrinki odrešitve in upanja.

V glasbi Thalie Zedek je še danes čutiti trenutek, ko je pri 15 letih na radiu prvič slišala babico punka Patti Smith – ta je s svojo “ni mi treba zveneti in izgledati lepo” držo prelomno vplivala nanjo. Skozi desetletja glasbenega udejstvovanja je Zedek obdržala to samosvojo gorečnost, a razvila nadzor nad svojim vokalnim izrazom, ki pusti dihati njeni čustvenosti. Še najlepše je to slišno na njenem najbolj dovršenem izdelku do zdaj, petem samostojnem albumu Eve, izdanem lani pri cenjeni založbi Thrill Jockey.

V Kinu Šiška nas bo Zedek ob podpori spremljevalnega benda presunila z nabrušeno blues kitaro in prodornim vokalom, podčrtanim z milozvočnostjo viole ter klavirja – taistim vokalom, s katerim se je že v mladih letih spopadala z izgubo in odtujenostjo, med drugim tudi v zasedbah White Women, Dangerous Birds, Uzi in Live Skull, sodobnico Sonic Youth ter Swans. Kot na predhodnih izdajah, Zedek lirično nadaljuje raziskovanje svoje osebnosti in čustev, po besedah časnika Boston Globe pa glasbenica že s prvimi takti komada ‘Afloat’ “postavi temelje skladb, ki posredno, a prepričano kažejo pot k samozavedanju, sprejemanju brez kompromisov ali obžalovanja in najdenju svojega mesta pod soncem”.