Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

17
Sep
Teho Teardo & Blixa Bargeld Nerissimo Tour 2016
21:00
15€ predprodaja, 18€ na dan dogodka


Ikona alter scene Blixa Bargeld in italijanski skladatelj, glasbenik ter oblikovalec zvoka Teho Teardo, ki nas je marca letos s projektom Le Retour à la raison navdušil v Cankarjevem domu, se vračata v Šiško!

Legendarni Blixa Bargeld je prvič v Šiški nastopil že pred šestimi leti s projektom ANBB, pred dvema letoma pa je v vlogi pevca in frontmana kultnih Einstürzende Neubauten razprodal veliko dvorano. Tri leta po skupnem prvencu Still Smiling bosta mojstra glasbene obrti Teho Teardo in Blixa Bargeld v Šiški predstavila najnovejši album Nerrisimo.

Začetek njune skupne poti sega v l. 2011, ko sta sodelovala pri gledališki predstavi Inguria, čemur je sledilo snemanje soundtracka za film A Quiet Life. Naklonjenost glasbenih bogov je 2013 privedla do prvenca Still Smiling, iz katerega vejejo dramaturški čut Tearda in Bargeldova afiniteta do eksperimentiranja. Avtorska doprinosa nista presenetljiva. Teho Teardo, sicer tudi ustanovitelj skupine Meathead in Operator, je kot glasbenik podpisan pod mnoga gledališka in filmska dela, prejel je tudi nagradi Davida Di Donatella in Ennia Morricona. Blixo Bargelda smo si mnogi zapomnili kot kitarista Nick Cave and the Bad Seeds in frontmena Einstürzende Neubauten.

Njun najnovejši album Nerissimo podčrtujejo nivoji in možnosti, izraz zasebne in umetniške povezanosti ustvarjalcev: lirično ujet med angleški, nemški in italijanski jezik, razpet med mikroskopske drame iz petrijevk in nadrealistične epe; čustveno potovanje zadnjih treh let med Tehom in Blixo; prelivanje bariton kitare, lesenega bas klarineta in medenega vokala. S potovanjem po večplastni črnini albuma tvorijo dnevnik prikazovanj, barv, ki bi lahko preobrazile celotno vesolje v trenutku, ko jih poimenujemo, v nočni let nad ugaslimi lučmi velikih evropskih mest.

“… Nerrisimo (meaning ‘blackest’ in Italian) plunges Teardo and Bargeld into a richer, more surreal landscape of fantasy and despair. Nerrisimo, for all its bleak outlook, is lovely.” – Drowned in Sound

“And while a little too knowing for some, Nerissimo stands as a fascinating example of two artists in full control, unashamed to lean towards the cerebral without turning the casual listener off.” – The Skinny

FB dogodek >