Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
Oct
Swans
20:00
18€ predprodaja, 20€ na dan dogodka


Labodji spev – poslednji album in poslednja turneja veličastnih Swans – tudi v Šiški!

SPOROČILO MICHAELA GIRE

»Ko sem se leta 2009 odločil na novo zagnati svojo glasbeno skupino Swans, se mi ni niti sanjalo, kam bo to peljalo. Vedel sem, če se bom namenil na pot izkopavanja preteklosti ali vračanja k preteklim delom, da se bo to izkazalo za brezplodno in poneumljajoče. Po temeljitem premisleku, kako iz tega ustvariti dogodivščino, ki nas bo glasbeno odpeljala naprej, na nepričakovana področja, sem za sodelovanje izbral pet ljudi, za katere sem bil prepričan, da bodo kar najbolj sposobni zagotoviti določeno presenečenje, celo negotovost, hkrati pa bodo poosebljali moč in samozavest, ki smo ju potrebovali, da bi se lahko prepustili toku namena, ki izvira iz srčike zvoka, kamor koli bi nas pač hotel odpeljati – in kakšen je ta namen? LJUBEZEN!

In tako nas je po štirih album (od katerih trije vsebujejo več kompleksnosti, nians in dometa, kot sem si kdaj drznil sanjati), številnih koncertnih ploščah, različnih projektih za zbiranje sredstev, neštetih in navidez neskončnih turnejah ter vajah in vsesplošno izčrpavajočem režimu, ob katerem smo obstali osupli, a hkrati poživljeni in navdušeni, da smo zadeve speljali, ob izidu novega in poslednjega albuma trenutne sestave benda Swans z naslovom The Glowing Man, ta LJUBEZEN naposled pripeljala do zaključka. Ob tem bi se rad svojim bratom in sodelavcem zahvalil za predanost resnici, kakršna koli že je, ki se skriva v srčiki zvoka. Vsekakor nisem deist, a prišli so trenutki – posebej med nastopi v živo – ko sem imel to čast, da sem na podlagi skupnih naporov v zvoku in izkušnji komajda zaznavno ujel delček neskončnosti, porojen iz sile, ki je vsekakor močnejša od seštevka naših skupnih prizadevanj. Ko sem se po koncertih ali prek poznejših korespondenc pogovarjal z udeleženci koncertov, mi je bilo prav tako iskreno v čast, ko sem ugotovil, da so tudi oni doživeli nekaj posebnega. Kakršna koli že je sila, ki nas je vodila na tem dolgem izletu, se je mnogim od nas zdelo, da je bilo vredno truda, zato sem hvaležen za vsekakor najbolj dosledno zahtevno in hkrati izpolnjujoče obdobje na moji glasbeni poti.

Če pogledam v prihodnost, bom po turneji, ki se navezuje na album The Glowing Man, s spremenljivo zasedbo sodelavcev še naprej ustvarjal glasbo pod znamko Swans. Slabo si predstavljam, kakšno obliko bo prevzemal naš zvok, kar se mi zdi dobro. Vsekakor bomo manj igrali v živo, v to sem prepričan! Karkoli se že skriva v prihodnosti, bom neskončno pogrešal ta konkretni nabor človeškega in glasbenega potenciala, ki ga sestavljajo Norman Westberg, Kristof Hahn, Phil Puleo, Christopher Pravdica, Thor Harris in nekje vmes tudi jaz.«

http://younggodrecords.com/pages/swans

Vstopnice: 18 EUR v predprodaji, 20 EUR na dan koncerta.