Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

27
Apr
Sun Araw
21:00
10€, predprodaja 8€


Sun Araw, nekoč eden glavnih protagonistov kalifornijske off založbe Not Not Fun, je neprilagojenec indie scene, katerega raznoliki glasbeni izraz opisujejo s skovankami kot so neo-dub in psych-rock.

Lani je, poleg samostojnega albuma The Inner Treaty, posnel in izdal album Icon Give Thank z jamajškimi legendami The Congos. Eden tistih hiperaktivnih glasbenih posebnežev nove generacije, ki jih je treba preveriti v živo!

Cameron Stallones alias Sun Araw se je po več kasetah, treh EP-jih, šestih polnih albumih in nekaj hipnotičnih vizualnih delih razvil v edinstvenega ponudnika surove psihedelije, zmehčanega afrobeata in izkrivljenega duba. Stallones zdaj svojo glasbo seli na razbeljene in transcedentalne planjave koncertnih odrov, na turneji pa se mu pridružuje Alex Gray, ki vedno zanesljivo izvablja zvoke iz kitar in klaviatur.

V letu 2012 se je Sun Araw povzpel še više z albumom ‘ICON GIVE THANK’, ki je plod njegovega izjemnega sodelovanja z M. Geddesom Gengrasom in etno reggae vokalnimi legendami The Congos in je izšel pri založbi RVNG pod znamko FRKWYS.
Sun Araw je za ta neverjetni projekt prispeval bolj poglobljeno in močnejšo produkcijo kot kdaj prej in si prislužil prijatelje iz še širšega spektra. Spremljajoči film ‘ICON EYE’ (v nadaljevanju najdete povezavo na trailer) pripoveduje zgodbo o projektu v vsej njeni bogati in neoprijemljivi veličastnosti. Dediščina projekta je še zelo živa, delno tudi prek plesne založbe iz zunanjih sfer Duppy Gun Productions, ki sta jo ustanovila Stallones in Gengras, zdaj pa za njihovo distribucijo skrbi Stones Throw.

Pozneje v istem letu je Sun Araw predstavil solo album ‘The Inner Treaty’, ki izpostavlja še en vidik njegovih večdimenzionalnih talentov, saj gre v tem primeru izključno za pointilistične in od vročine razžarjene ritme stumble-funka. In tako Cameron nadaljuje s svojimi plodnimi in značilnimi umetniškimi podvigi – snema hipnotične videe za svoje totemske komade, producira in objavlja neštete DJ mikse, na novo spolirane posnetke, neuradne predelave in spontane jame.