Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

14
Mar
Street Explosion
20:00
22€, predprodaja 19€


Festival urbane kulture Street Explosion se po dvanajstih letih ponovno vrača v Ljubljano! Street Explosion – Back to the Roots bo potekal v petek, 14. marca 2014 v ljubljanskem klubu Cvetličarna.

»Back to the Roots«

Petek, 14. marec ob 20.00 – 06.00 / Cvetličarna, Ljubljana

Nastopajo: Edo Maajka, Klemen Klemen, General Woo, Bad Copy, Kiša metaka…

Po dvanajstletni odsotnosti se Street Explosion vrača v polnem sijaju! Kaj se je v hip-hop in rap sceni dogajalo v zadnjih letih? So jeziki še ostri? Kakšen stil imajo bboyi? Kaj pa DJ-ji in scratcherji? Street Explosion bo v letu 2014 potekal na dveh odrih, gostil pa bo najbolj prepoznavna imena hip-hopa zadnjih 15 let iz širše regije. Poleg glasbenih nastopov se bosta v ediciji 2014 izvedla tudi mednarodni breakdance session in scratch session. Na obeh odrih pa se bodo zvrstili tudi številni DJ-ji (od hip-hopa, break beata do drum’n'bassa).

Na notranjem odru bodo nastopili Edo Maajka, Klemen Klemen, General Woo, Bad Copy, Kiša Metaka, Don’t Make New People, Yugovinil – raznovrstna druščina zasedb iz širše regije. Prav tako boste na odru lahko slišali mnogo DJ-jev ( Dj Dado, DJ Stojk, DJ K pow, Dj Woody bodo izvedli tudi scratch session, floor pa bodo zavzeli tudi breakdancerji (breakdance battle).

Na zunanjem odru pa se bodo predstavili DJ-ji kot so DJ Borka (rx:tx, Good Foot), DJ Bakto, Dj in Dj Bajo.

Street Explosion v preteklosti

Gibanje urbane kulture Street Explosion je delovalo med letoma 1999 in 2003. Slonelo je na raznolikem mednarodnem programu; od glasbe, breakdance-a, video animacije, grafitarstva do interierne instalacije in mnogih drugih umetniških izrazov, s katerimi je postavljal smernice le-teh. Ustanovni člani so te vsebine začeli predstavljati pod imenom Street Explosion – Gibanje za urbano kulturo, ki je pomembno zaznamovalo obdobje, v katerem je obstajalo, pripravili pa so mnogo festivalov, poimenovanih Street Explosion.

Že prvi Street Explosion, ki se je zgodil leta 1999, opravičuje sloves in ime, saj je gostil danes kultna imena kot so Elvis Jackson, Srečna mladina, Cancel, Not the same, Klon art (….), Dj K pow, Dj Dado, Digital Boyz.

V zastavljeni smeri se je Street Explosion tudi nadaljeval in na vseh izvedbah gostil mnogo izvajalcev (Masta Ace, Klemen Klemen, Moweknovledgement, The Beat Fleet (TBF), Eyesburn, Edo Maajka, Amarosi, Vroom, Bolesna brača, Murat & Jose, Tram 11, Cancel) in številne DJ-e (Borka, Dado, Phat phillie, Oli, Že, Suparstar, Ninja …). Nekaterim med njimi je Street Explosion predstavljal odskočno desko. V program festivala je bil, v vrhuncu domače hip hop scene, vključen tudi breakdance, neizbežen del scene, ki je v porastu še danes. Festival se je večkrat odvijal tudi v klubu K4 (s Tram 11, Moveknowledgement, Afir Bafir, Drum Orchestra, 6pack Čukur …), na ljubljanskem Trnfestu, v zagrebškem kultnem klubu Močvara in še bi lahko naštevali.

Za razvoj imena in samega gibanja je pomemben prvi večji hip-hop festival, ki je potekal v Športni dvorani Triglav v Ljubljani, kamor je leta 2002 privabil več kot 2000 obiskovalcev iz vse Slovenije. Na odru je takrat stala lepa bera izvajalcev: predstavili so se General Woo, Tram 11, Klemen Klemen, Bolesna Brača, Edo Maajka, Murat & Jose in mnogi drugi. Leto kasneje je Street Explosion-ov veliki Hip – hop festival potekal v dvorani Kodeljevo v Ljubljani in zasnoval še močnejši program izvajalcev (Masta Ace, Strick, General Woo …) ter prvi mednarodni breakdance battle.

**********************************************

Street Explosion – Back to the Roots se vrača! Prisluhnite in preverite kaj se in se je dogajalo na rap in hip-hop sceni, kako ostri jeziki so še tam zunaj in kaj še lahko pokaže ulična glasba, šport in umetnost. Petek, 14. marec 2014, Cvetličarna, Ljubljana.

STREET EXPLOSION 2014 – BACK TO THE ROOTS

PETEK, 14.3.2014, CVETLIČARNA, LJUBLJANA

 

PROGRAM

 

Notranji oder:

Edo Maajka (Bih)

Klemen Klemen (Slo)

General Woo (Hr)

Bad Copy (Sr)

Kiša Metaka (Hr)

Don’t Make New People (3 DJ’s Set) & (tehno/house/bass) - LIVE

Yugovinil (Split- Pula) (Drum n bass/eclectic) – LIVE

DJ Dado (Break beat- nu school vs old school ) (Good Foot)

Breakdance Battle – Seven2smoke bboy 1vs1

Scratch Session (DJ Dado, DJ Stojk, DJ K pow, Dj Woody)

 

Zunanji oder:

 

DJ Borka (Old to the new – beats, rhymes and bass) (rx:tx, Good Foot)

DJ Bakto  (Old to the new – beats, rhymes and bass) (Good Foot)

Dj Nazim & Bayo (Hip-hop, Funk, Soul) (Striktnovinil)

 

VSTOPNICE

 

Prodaja: Eventim.si, Kartoreka.si, Obsešen, Bi ko fe

Cene: Predprodaja 19€, na dan koncereta 22€,

Eksluzivna prodaja po 17€ – Bi ko fe in vse trgovine Obsešna