Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

25
May
Sóley
20:00
14€ predprodaja, 16€ na dan dogodka


Islandska indie pop vilinka Sóley se na dan mladosti vrača v Kino Šiška z novim albumom Endless Summer, izdanem pri berlinski založbi Morr Music.

Šolana skladateljica Sóley Stefánsdóttir je na glasbeno sceno stopila kot članica indie folk sedmerice Seabear, skupaj z ustanoviteljem skupine Sindrijem Márom Sigfússonom pa je v glasbenem projektu Sin Fang Ljubljano prvič obiskala leta 2009.

Naslednje leto, ko je končno premagala strah pred petjem na odru, je pri Morr Music izdala svoj prvi EP, leta 2011 pa še prelomni prvenec We Sink. Pop izdelek, na katerem sta v ospredje stopila njen zasanjan vokal in temačna poezija, je Sóley predstavil mednarodnemu občinstvu in ji tlakoval pot na evropske odre, med drugim tudi v Kino Šiška, kjer smo zaradi izjemnega zanimanja njen koncert morali prestaviti iz male v veliko dvorano.

Podobno se je Sóley dogajalo tudi pred izdajo drugega albuma Ask the Deep, globlje in bolj temačne plošče. Svoje pesmi je glasbenica tedaj pred odhodom na drugo evropsko turnejo predstavila tudi na festivalih ATP Iceland, Rauðasandur Festival in Iceland Airwaves.

Tokrat v Kino Šiška Sóley prihaja zgolj 20 dni po izdaji svojega novega albuma Endless Summer (izdan bo 5. maja). Po besedah glasbenice bo album navdan z optimizmom, toploto, upanjem oziroma, kot islandsko poletje, “z liminalnim, neskončnim obračanjem, premikom zavesti, brezkrajnim prebujanjem svetlosti, a ne brez priznavanja zime; gre za izbruh, iz katerega se ponovno rodi svetloba”.