Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

31
May
Soley
21:00
15€, predprodaja 13€


Grand Finale Indekš Turnirja!

Vzhajajoča zvezda islandske indie-pop scene, ki je s hitro naraščajočo popularnostjo (njena pesem Pretty Face šteje že preko 11 miljonov ogledov) vse bolj za petami velikim sonarodnjakom Sigur Rós in Björk.

Indekš Turnir cena: 25 eur (paketna cena za 6 koncertov: Sóley, Mac DeMarco, Esben & The Witch, Retro Stefson, Sole & IconAclass, French Films)

Sóley je članica indie kolektiva Seabear, kot študirana komponistka in strastna pianistka, pa je svoj EP debut “Theater Island” izdala leta 2010, ki mu je kmalu sledil še dolgometražni album “We Sink” za založbo Morr Music. We Sink je pop album, ki zveni kot sanjski svet – sladko in nenavadno hkrati.

http://www.facebook.com/soleysoleysoley

Beat je lansiran, sprva napreduje obotavljivo, potem pa vse odločneje, dokler se popolnoma ne odlepi od tal. Kmalu se okoli njega naberejo oblaki sepia obarvanih klavirskih tonov, ki se zgoščajo in temnijo in potem, končno, Soley povzdigne svoj eterični glas, glas, ki ga sama še pet let nazaj niti ni jemala resno.

Resno – naočaljena multiinstumentalistka iz Islandije, zdaj v svojih zrelih dvajsetih letih, je prekrižarila svet že podolgem in počez s svojim bendom Seabear, preden je končno odkrila lastne vokalne sposobnosti. Čeravno Sóley Stefánsdóttir v privatnem življenju neprestano poje in ustvarja glasbeno ozadje praktično za vse kar v življenju počne, je potrebovala nekaj časa, da se je privadila na zvok lastnega glasu. Mi smo potrebovali veliko manj časa. Sóley in njen nezamenljivi glas osvajata svet in prideta skupaj s spremljevalnim bendom premierno tudi k nam!