Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

17
May
Sole
21:00
12€, predprodaja 10€


Dve ikoni angažiranega avantgardnega hiphopa na skupni turneji!

Vračata se stara znanca slovenskih odrov; Sole tokrat predstavlja svoj novi album ‘A Ruthless Criticism Of Everything Existing’, MC Dälek alias Will Brooks pa premierno pri nas predstavlja svoj novi projekt IconAclass. Prava beseda iz ust pravih možakarjev v pravem trenutku!

Sole je pionir sodobnega neodvisnega hip hopa. Zaradi svoje edinstvene mešanice kritične teorije, radikalne politike in naprednega mišljenja, je na glasbeni sceni razred zase. Leta 1998 je ustanovil Anticon Records, prvo neodvisno hip hop založbo v kolektivni lasti v ZDA. V preteklih petnajstih letih je imel več kot tisoč nastopov v stotinah mest v ZDA, Kanadi, Evropi, na Bližnjem vzhodu in na Japonskem. Njegova glasba je bila predstavljena v pomembnejših medijih, kot so Rolling Stone, Pitchfork, MTV, Huffington Post, Spin, Alternet itn. Sole je izdal osem studijskih albumov in več kot ducat mixtapov. Leta 2009 je skupaj z nagrajenim vizualnim umetnikom Ravijem Zupo objavil »The Pyre«, ilustrirano epsko pesem, ki raziskuje imperij, globalizem, situacionistično teorijo, zlom in postmodernizem. Na svojem zadnjem albumu »A Ruthless Criticism of Everything Existing« podrobno preučuje in slavi uporniška gibanja po svetu, predvsem pa gibanje Occupy. Soleov aktivizem seže onkraj studia in odra v njegovo vsakdanje življenje, v katerem je globoko vpleten v vodenje odnosov z javnostmi in neposredno načrtovanje akcij za Occupy Denver, kot tudi v projekte skupnostnega vrtnarjenja v revnih soseskah po vsem mestu. Sole je že več kot desetletje in pol aktiven in spoštovan glas v nacionalnih gibanjih za okoljske pravice in pravice živali ter v protikapitalističnih gibanjih, pri čemer ne kaže nikakršnih znakov zmanjševanja zagnanosti.

»Sole je legenda neodvisnega hip hopa.« Huffington Post
»Sole je resnični revolucionar.« Pitchfork Magazine

iconAclass je nov projekt MC-ja/producenta Willa Brooksa, bolj znanega pod imenom Dälek. Kot frontman in koproducent skupine Dälek je na šestih studijskih albumih raziskoval glasbo, ki se odmika od uveljavljenih trendov in bi jo lahko opisali kot srečanje med My Bloody Valentine in Public Enemy. Na svojem zadnjem solo projektu iconAclass ohranja odločen pogled boom-bapa, po katerem je poznan, medtem ko se hkrati vrača k svojim koreninam. »For the Ones« je čisti hip hop, pri čemer hipnotični močni beati predstavljajo več kot golo podlago. Pozornost usmerijo naravnost na besedila in ugotovimo lahko, da ima iconAclass veliko skrbi!iconAclass, pri katerem sodeluje tudi DJ Motiv, je naslednje poglavje za tega nenehno razvijajočega se glasbenika.

The Written Word: The iconAclass Manifesto je knjiga, ki jo je Will Brooks (MC Dälek) ustvaril v sodelovanju z grafičnim oblikovalcem Thomasom Reitmayerjem. Brooksova besedila, ki se močno osredotočajo na lirično stran hip hopa, se ukvarjajo z različnimi vprašanji, od rasnih razmerij do religije in korporativnega pohlepa, z neštetimi referencami na pretekle in sedanje umetnike pa usmerijo pozornost na kulturo hip hopa samo.- 56-stranska broširana knjiga izrednega formata- omejena izdaja za evropsko turnejo, 100 ročno oštevilčenih izvodov - predgovor Adama Jonesa (Tool)- prispevki in citati: Melvins, Hans-Joachim Irmler (Faust), Charles Hayward (This Heat) in Prince Paul.»Talent, kakršen je Dälek, se ne more omejevati zgolj na glasbo … ta knjiga je nujna.« – Prince Paul»The Written Word je podaljšek tega, kar däleka dela za neverjetno glasbeno silo. Gre za občutek razumevanja sveta okoli njega in prevod tega v umetniški izraz, ki gane ljudi. Gre za punk, hip hop, radikalni idealizem v slogu, ki je tako edinstven, da lahko pride le od resničnega vizionarja.« – Iann Robinson