Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

26
Oct
Sofa Surfers
21:00
18€, predprodaja 12-15€


Channel Zero & Kino Šiška predstavljata eno zanimivejših skupin svetovne elektronske scene, Sofa Surfers, t.i. avstrijski »bogovi« mešanja elektronike in rocka.

Predstavili bodo svoj zadnji album »Superluminal« (Monoscope Prod., 2012), ki je izšel 14. septembra.

Prizorišče:Katedrala

Egalitarni glasbeni kolektiv, ki so ga jeseni leta 1996 ustanovili štirje somišljeniki Wolfgang Schlögl, Markus Kienzl, Michael Holzgruber in Wolfgang Frisch, so skupni glasbeni napor že takoj usmerili v značilni DIY (Do It Yourslef – napravi sam) etos. Sofa Surfers so pravzaprav produkt tehnološke revolucije s konca osemdestih in začetka devetdesetih, ki je demokratizirala sredstva za produkcijo glasbe. Sofa Surfers lebdijo v instinktivnem razmerju med dub estetiko, breakbeat znanostjo in sledovi lastnih rock izhodišč.

Nepozabni živi nastopi virtuoznega kolektiva SOFA SURFERS, ki je poleg Tosce (Kruder in Dorfmeister) najbolj mednarodno uveljavljen avstrijski tim, združujejo vse njihove veščine in predstavljajo fantastično avdio / vizualno predstavo, katere se zagotovo spominjajo obiskovalci njihovih preteklih gostovanj, saj so ti avstrijski navdušenci našo prestolnico pred leti že zvočno okupirali, med drugim tudi s svojimi samostojnimi projekti ter DJ seti: Sofa Surfers Sounsystem (Markus Kienzl live), DJ Rainer Klang, I-WOLF live in DJ Michael Holzgruber.

Sofa Surfers sicer sodelujejo z različnimi glasbeniki na relativno novem principu skupnega muziciranja mimo velikih geografskih razdalj. Ideje in bazične koncepte pošljejo različnim pevcem, ki dodajo besedila in vokal. Tako nastajajo posnetki na poti med geografsko med sabo oddaljenimi glasbeniki. Nekateri so stari prijatelji skupine, drugi so vnesli nove in sveže ideje v glasbeni spekter skupine. Med njimi so east-coast zvezde Sensational in naš redni koncertni znanec Dalek, kot tudi prave legende, Junior Delgado in Mark Stewart ter Mani Obeya, ki s skupino sodeluje od albuma „Sofa Surfers“.

Deset let po izidu slovitega albuma Encounters (2002), razpoznavnega po HipHop/Dub-ekskurzijah v temačnejša področja soula vse do razganjajočih breakbeat ritmov, posnetega s pomočjo številnih vokalistov, je dunajski kvartet letošnji osmi večžanrsko obarvan album „Superluminal“ podkrepil z dvema glasovnima silama; staremu znancu Mani Obeya, sicer plesalcu in koreografu, se je namreč pridružil še mladi avstrijski up Jonny Sass.

Ne glede na mnoge glasbene in vokalne transformacije pa glasba multimedijskega Sofa Surfers dandanes še vedno predstavlja vse to, kar je vseskozi bila: glasbeni in čustveni »no mans’ land«, ki mu skorajda ni primerjave.

Diskografija:
Albumi:
1997 Transit
1999 Cargo
2000 Constructions: Remixed & Dubbed
2002 Encounters
2004 See The Light
2005 Sofa Surfers
2010 Blindside
2012 Superluminal

Soundtracki:
2000 Komm, süßer Tod
2004 Silentium
2009 Der Knochenmann

http://www.sofasurfers.info

www.monoscope-productions.com