Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

5
Apr
Sneguročka
22:00
14€, predprodaja 12€


Svetlana Makarovič & Mar Django Quartet: SNEGUROČKA – ponovitev

Najnovejša in najlepša izmed baladnih izpovedi Svetlane Makarovič, svetlobna, temačna pravljica o Sneguročki, zgodba o silni bridkobi in grozi pa obenem nenadkriljivi lepoti, hrepenenju in razočaranju… Zgodba, ki se konča z nežnim darilom ruske zime.
Ob izidu knjige Balada o Sneguročki se je rodil edinstven literarno-glasbeni večer, kakršnega v Sloveniji še nismo doživeli, saj se vrhunska dramska interpretacija kongenialno spoji z prečudovito glasbo, ki se dotakne najglobljega in najbolj skritega kotička človeške duše.

Ta večer je darilo najžlahtnejši, najbolj zahtevni publiki, kjer bodo ob zgodbi zaživele in se iskrile čudovite ruske baladne pesmi v izvedbi virtuoznega kvarteta Mar Django pod vodstvom Vitalija Osmačka.

Pravljica pa se rojeva v časih iz gorja,iz krivic, solza, obupain ponižanja,a vse hudo se pozabi,le brezskrbno spite,saj ne veste, kaj vas čaka,ko se prebudite.Spite, mali, spite, mali,bajuški baju.Svetlana Makarovič

Svetlana Makarovič – pripovedMar Django Quartet:Vitalij Osmačko – ak. kitara, vokalSaša Olenjuk – ak. kitara, vokalMatija Krečič – violina, mandolinaNikola Matošič – kontrabas
Čas trajanja predstave: 75 min.