Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

30
Mar
Smokeasac
21:00
15€ predprodaja, 18€ na dan dogodka, 12€ d-š-u


V Slovenijo prihaja Smokeasac, glasbenik in producent prezgodaj preminulega Lil Peepa! Na ekskluzivnem nastopu v Šiški nam bo predstavil ne le svoje samostojne skladbe, temveč tudi izbrane skladbe z Lil Peepove posmrtne plošče Come Over When You’re Sober, Pt. 2. Večer bo odprl pionir trapa na Slovenskem, Ledeni, za pravo festivalsko razpoloženje pa bo poskrbelo uvodno pop-up sejmišče domačih dizajnerskih znamk TrashGang in Nimaš izbire z DJ spremstvom.

Skupna pot Smokeasaca in Lil Peepa se je začela že v zgodnjih najstniških letih, ko je slednji od prvega prek spleta kupil beat za eno svojih skladb. Zatem sta za več let izgubila stik, dokler se nista po naključju srečala v Los Angelesu, kamor sta se oba preselila v želji po izpolnitvi sanj o glasbenem uspehu, in ugotovila, da se dejansko že poznata. Začela sta sodelovati in razvila tesno prijateljstvo – v času Lil Peepove smrti sta bila celo cimra. Smokeasacovo revolucionarno produkcijsko spajanje rocka in rapa je Lil Peepu pomagala do statusa svetovne zvezde in enega najvidnejših glasov novodobnega emo rapa z več sto milijoni predvajanj na YouTubeu in Spotifyju, njegovemu posthumnemu albumu Come Over When You’re Sober, Pt. 2 pa na vrhove prodajnih lestvic.

Po prijateljevi tragični smrti se je Smokeasac osredotočil na samostojno kariero in novembra izdal prvi solo single, močnega Leave You Behind. V Šiški se tako nadejamo povsem svežega materiala, seveda pa bodo padle tudi Lil Peepove uspešnice.

LEDENI

Ledeni velja za pionirja trapa v naši deželi, ki si med drugim lasti tudi prvo trap skladbo v slovenskem jeziku, leta 2008 izdano “Sam za pikico”. “Prihodnost slovenskega hiphopa”, kot ga je označil Val 202, je v svojo glasbo vpeljal igriv sleng, absurdne izjave, abstraktne flowe in eksperimentalne beate z veliko 808 sočnosti. Lani je končno izdal svoj polnopravni prvenec 1100. Za njegove nastope je značilno divje vzdušje, mošpiti in prava mera temačno norčave atmosfere.

Za spodobno ogrevanje pred koncertom bosta zadolžena domača ustvarjalna kolektiva TrashGang in Nimaš izbire. Prvi je z urbanimi modnimi kosi, izdelano estetiko in videospoti za izvajalce, kot je Ghostemane, zaslovel po celem svetu, drugi pa bo poleg predstavitve lastne kolekcije oblačil zadolžen tudi za glasbeno spremljavo pod komando didžejev Gabi1808 in Re3600. Vstop na pop-up v preddverju bo brezplačen.

Vstopnice za koncert že v prodaji prek spleta in prodajne mreže mojekarte.si.

Organizacija: Kino Šiška.