Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

21
Nov
Smif N Wessun
21:00
17€, predprodaja 12-15€


Postavimo se v čas devetdesetih. Mesto zločina je umazani, takrat še resneje getovski Brooklyn v New Yorku.

RAPETEK EXTRA: SMIF N WESSUN (Duck Down, NY/ZDA)

support: DJ SUPASTAR in DJ NINJA

Na sceni se prikažejo zametki neverjetnega raperskega kolektiva Boot Camp Clik, zbranega pod nedrjem založbe Duck Down Records. Najprej ekipo obeleži izvenserijski album „Enta da Stage“ zasedbe Black Moon. Na njej se pojavita tudi Smif-N-Wessun in nase še kako opozorita v komadih „U Da Man“ ter „Black Smif-N-Wessun“. Izrazno se gibata na jamajški glasbeni zapuščini reggaeja, ki jo vpenjata v svoj ulični, pohaški, podtalni in zabavni hiphop. Leta 1995 izdata album „Dah Shinin’“, ki definira prašni stil Boot Camp Clika, še bolj pa njiju sama. Album je seveda vpisan med klasike hiphopa, znotraj „insiderskih“ raperskih krogov je nemalo poznavalcev, ki album uvrščajo celo na listo 10 najboljših in najpomembnejših plošč hiphopa vseh časov, z enim najimpozantnejših uvodov v album.

Sosledje komadov „Timz N Hood Chek“, „Wrektime“, „Wontime“, „Wrekonize“, „Sound Bwoy Bureill“, „K.I.M.“, „Bucktown“ in „Stand Strong“ je namreč blizu perfekcije hiphopa devetdesetih. Revija Source je album uvrstila med sto najboljših raperskih albumov vseh časov.

Smif-N-Wessun sta se nato soočila s tožbo orožarskega velikana „Smith & Wesson“. V izogib problemom sta se preimenovala v Cocoa Brovaz in pod tem imenom leta 1998 izdala album „The Rude Awakening“. Kasneje sta na krilih uspeha singla „Super Brooklyn“, baziranega na samplu Super Mariove teme, podpisala pogodbo z založbo „Rawkus“, ki ju je sicer rinila na vse svoje kompilacije, a je šla kmalu v franže. Njun že posnet album tako ni bil nikoli izdan. Nekaj časa sta se predstavljala še pod imenom Tek-N-Steele, od leta 2005 pa se znova predstavljata pod imenom Smif-N-Wessun, pod katerim sta izdala še plošči „Reloaded“ (2005) in „The Album“ (2007). Po nekaj letih manjše pavze sta se vrnila z albumom „Monumental“, ki ga je v kompletu produciral njun dolgoletni prijatelj Pete Rock, že na promocijskem koncertu pa je prišlo do posredovanja policije, rezultat česar je bil prekinjen koncert in manjši spopadi s NYPD.

Trenutno se fanta pripravljata na izid z reggaejem obarvanega EP-ja „Born & Raised“, na katerem gostujejo Junior Reid, Junior Kelly, njun dolgoletni glasbeni sopotnik Jahdan Blakkamoore in DJ Full Factor.

Vstopnina: Early Bird 12 €, 15 € predprodaja, 17 € na dan koncerta

Predprodaja: One Way store, Lepa Žoga, Gala hala na prireditvah. Early bird od 23.10. do 31.10.2013!