Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

20
Feb
Skoraj Tam, Diareja Eksploziv
21:00
3€


V Orto baru bo bend po lanskoletni ujmi rajši naredili GOSTIJO.

FB: https://www.facebook.com/skorajtam?fref=ts

Jedilnik za 3 EUR:

Naš planet bo dvajsetega februarja 2016 ob 21h prešel iz sfere nevednosti v polje modrosti. Kozmične sile, usmerjene v notranjost možganske ovojnice bodo v naslednjem obdobju ojačale naše miselne procese, kognitivne postopke in razmišjanja. Človeški um, nekdaj vklenjen v verige praznoglavosti, bo napolnilo novo zavedanje o pomenu našega bivanja. Pričel se bo napajati iz globokega vodnjaka dejstev in utemeljenih stališc, nahranjen bo s tisočinami kalorij davno pozabljenih znanj in tisočletja starih modrosti. Sila razmišljujočega posameznika bo po dolgem času spet postala neomejena, neomajna in nedvomna, emancipirana, ojačana.

Mistični preporod pameti, ki se zgodi enkrat na vsakih 1467 let, se v starodavnih vzhodnoazijskih knjigah imenuje Dan modrosti. Kot medkulturno univerzalijo ga obeležujejo ljudstva širom sveta. Že leta 549 po julijanskem koledarju so ga Slovani, ki so se ravnokar priselili iz Moravske, praznovali nekje na severnem obrobju Ljubljanskega barja. Dokaze za to so arheologi našli blizu današnje trase železnice meter pod površjem v obliki velikih kupov praznih posod za medico, ducata polomljenih panskih pišcali in razbitega pisoarja.

Bend Skoraj tam ta datum čaka že od leta 2010, zato bo točno ob prehodu Zemlje v modrejši spekter univerzuma odigral špil v Orto baru.

Praznovanja Dneva modrosti se posebej veselita Gašper, čigar glava vsebuje približno polovico svetovnih znanj in Matej, ki ima v glavi ravno drugo polovico pameti Zemlje. V njuna razglabljanja se bo vključeval tudi John, ki zna na pamet internet. V ozadju bo vajeti držal stoični Frido in njihove preuranjene sklepe pospremil z očitajocim odkimavanjem.

Za uvod v praznovanje bo nekaj realproktoloških predispozicij izvrgel fluidni filozofski ekskrement Diareja Eksploziv.

Modrost terja svoj davek, ta znaša tri evre prostovoljnih prispevkov. Vsem obiskovalcem bo za lažje vpijanje(!) modrosti ponujen blagodejni zelišcni sok, ki spodbuja možganske aktivnosti v smeri splošnega pametovanja. Po koncertu se obeta splošna debata o vzrokih, smislih, obstojih, namenih in podobnem.

Bodite še zadnjic usekani, pridite na koncert in odkorakajte domov modrejši!