Infoscena priporoča

Ultra Europe 2018 / Festivali

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

28
Jun
Siti Hlapci (Lent)
23:00
1€


Že tradicionalno bodo na KMŠ odru nastopili Siti Hlapci, vodilni slovenski reggae bend, ki ga je ustanovil pevec, tekstopisec in glasbenik Tadiman.

Skupino sestavljajo izkušeni in raznoliki glasbeniki, ki so globoko naklonjeni reggae ritmom. Siti Hlapci, ki so skupno zgodbo začeli pisati že leta 1998, so v svoji karieri izdali dva albuma. Prva plošča, Tukaj in Zdaj je bila izdana leta 2003, tej pa je sledil album Si ti hlapec?, ki ga je bend izdal dve leti kasneje. V začetku letošnjega leta so izdali videospot za prvi singel »Plamen« iz njihovega prihajajočega albuma, ki se je tri tedne obdržal na MTV Adria Balkan Charts in je bil odlično predvajan na nacionalnih radijskih postajah.

Skupina se trenutno posveča  izdaji  njihovega prvega mednarodno orientiranega albuma, s katerim želijo svoje petnajstletno delovanje predstaviti tudi tuji publiki. Tretji album, ki bo nasledil album “Si ti hlapec?”, je ustvarjen pretežno v angleškem jeziku in bo  predvidoma izdan v sredini letošnjega poletja. Sitim Hlapcem se bo na odru pridružil tudi JD Passi, ki bo skupaj z bendom poskrbel za koncert, ki ga bomo še dolgo pomnili.

Lent Siti Hlapci