Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

27
Sep
Shortparis
20:00
10€ predprodaja, 12€ na dan dogodka, 8€ s popustom


Po nepozabnem nastopu na lanskem festivalu MENT Ljubljana se k nam s samostojnim koncertom vrača eden najboljših ruskih koncertnih bendov, Shortparis, ki iz spastično plesnih gruvov in elementov post-punka, eksperimentale, noisea ter celo šansona ustvarja edinstveno glasbeno estetiko. Fantje se bodo v Šiški ustavili na svoji prvi evropski turneji, v sklopu katere polnijo klube od Varšave do Liverpoola.

Že preden so leta 2018 nastopili na MENTu, se je v evropskih showcase krogih šušljalo, da so Shortparis to. Tisti izmuzljivi vznemirljiv, svež, osupljiv nov bend, ki si ga vsak novinar, agent ali poslušalec želi odkriti kot prvi in vest o njem razširiti po celem svetu. Njihov intenziven nastop v Ljubljani je več kot upravičil visoka pričakovanja in odprtih ust pustil zbrane glasbene delegate, med drugim tudi znamenito voditeljico na BBC Radio 6 Music Mary Anne Hobbs, ki je kmalu zatem že vrtela njihovo glasbo v svoji oddaji.

Bendovi provokativni glasbeni rituali, pa naj so v obliki skladb, videospotov ali koncertov, se tako nezadržno širijo med vse večjim številom poslušalcev. Temačne elektronske krajine, ki jih pod poveljstvom karizmatičnega pevca Nikolaja Komjagina poganja petčlanska zasedba s kar dvema bobnarjema, so “ambiciozne, bombastične, neverjetno pretenciozne, erotične, vznemirljive, nemogoče za popredalčkati, rahlo odklonske, zabavne za ples in nabite z revolucionarnim potencialom” (The Quietus), zato že komaj čakamo njihov povratek v naše kraje. Kot dodajo pri The Quietus: “Če dovolj dobro prisluhnete, slišite, kako se smejijo, a bili bi trapasti, če bi napačno domnevali, da se šalijo.”

Vstopnice že v prodaji prek spleta in prodajne mreže Eventim.

Organizacija: Kino Šiška.